Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond Het geheim van langer doorwerken? Bevlogenheid
Achtergrond

Het geheim van langer doorwerken? Bevlogenheid

Een bevlogen medewerker, wie is dat? Dat is een medewerker die over veel energie beschikt, zich fit voelt en lang en onvermoeibaar kan doorwerken. Hij of zij komt dus erg vitaal over. Maar het is geen eenrichtingsverkeer. Een bevlogen medewerker is bereid om energie in het werk te steken, is betrokken bij het werk en de organisatie, houdt vol bij problemen. 

Een bevlogen medewerker is dus toegewijd, en dat komt ook omdat hij (zij) op een plezierige manier opgaat in het werk. Een bevlogen medewerker stopt veel in het werk, en haalt er ook veel uit. Aan energie, voor zichzelf en voor anderen. En dat motiveert.

Het zijn vaak de enthousiaste en proactieve collega’s waarvan de positieve instelling opvalt. Zij zetten zich zichtbaar in en behalen vaak mooie resultaten in het werk. Kort gezegd werken bevlogen medewerkers met passie en energie waarbij zij hun talenten voor zowel zichzelf, de organisatie als de klant volledig tot hun recht laten komen.

Bevlogen worden, bevlogen blijven

Hoe word je bevlogen, en – nog belangrijker- hoe blijf je het? Die vraag houdt Jessica van Wingerden al jaren bezig. Ze is HR-directeur van Auris Groep, die vooral kinderen helpt die problemen hebben met horen, spreken of taal. “Je moet snappen hoe zorgprofessionals met kinderen omgaan.”

De energieke Van Wingerden is in haar dagelijks werk, HR-directeur van de Koninklijke Auris Groep, veel bezig met het stimuleren en in stand houden van bevlogenheid. Dat is hard nodig, want Auris ziet grote veranderingen op zich afkomen. Vanaf 1 augustus 2015 vormt Auris een instelling met negen andere scholen voor speciaal onderwijs. Het doel is om zo schaalvergroting te creëren, expertise te behouden en om door te ontwikkelen.

Hoe voorkomt u angst voor baanverlies onder het personeel?

“Daar is inderdaad een belangrijke taak weggelegd voor HR en de lijn. Er verandert veel voor hen, maar om te beginnen hebben we duidelijk gemaakt dat nie mand wordt ontslagen. We weten dat de opdracht voor Auris wezenlijk is veranderd: zorg dat leerlingen zo snel mogelijk terugkeren in regulier onderwijs en bied kinderen die wél speciaal onderwijs nodig hebben, state-of-the-art onderwijs aan. Dankzij ons wetenschappelijke onderzoek weten we, evidence based, met welke les- of behandelmethoden kinderen sneller op een aanvaardbaar taal- en spraakniveau komen.”

Hoe blijven ze in balans?

“Bijvoorbeeld door te focussen op energiegevers, in plaats van op werkdruk- en stressverhogende factoren. De vraag wat energie geeft en wat energie vraagt in het werk, hebben we opgenomen in een intern programma dat onze medewerkers de afgelopen drie jaar hebben gevolgd, onder de noemer ‘Werken aan Bevlogenheid’. Daarin gaat het over wat je van jouw leidinggevende mag verwachten, hoe je vaker dingen kunt doen die je energie geven, hoe lang nou eigenlijk een taak duurt waar je tegenop zag, hoe je de balans kunt houden tussen alle rollen die je hebt. De resultaten van dat programma? Een lager ziekteverzuim, een hogere medewerkerswaardering en meer bevlogenheid.”

Tekst Paul Groothengel. Het hele interview in PW De Gids lezen? Klik hier.

Meer informatie

Tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, op dinsdag 23 juni in Doorn, vertelt Jessica van Wingerden u nog veel meer over hoe u uw mensen bevlogen en dus gemotiveerd houdt. U krijgt concrete tips waarmee u direct in uw organisatie aan de slag kan. Zo als die ene, over de vismarkt in Seattle. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Achtergrond, Anders werken, Gezonder werken, Langer werken, Nieuws

0 reacties op Het geheim van langer doorwerken? Bevlogenheid

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid