Stelling
"Een algemene opleidingenpot is een moderne aflaat."
7
5
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Blog Het gevaar van zitgedrag
Blog

Het gevaar van zitgedrag

Terwijl ik deze blog schrijf moet ik nog even op adem komen. Het is vandaag de derde keer dat ik de trap heb genomen naar mijn collega’s op de zevende verdieping. De reden dat ik het trappenhuis steeds vaker verkies boven de lift, is een onderzoek dat ik las: van alle Europeanen zitten Nederlandse werknemers het langst achter de computer. Gemiddeld werken we dagelijks 6 uur en 43 minuten met een pc, laptop of tablet. Het onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van Fellowes, was voor mij een wake-upcall om ook de regie in mijn eigen werkomgeving weer in handen te nemen. Zo ga ik naast het traplopen bijvoorbeeld ook consequent wandelen tijdens het telefoneren.

Gedragsverandering
Bij Zilveren Kruis zijn wij ons erg bewust van het gevaar van zitgedrag in kantoren. Daarom proberen we onze medewerkers op een positieve manier te inspireren en te verleiden tot een meer gezonde leefstijl. Een voorbeeld hiervan is het pilot-programma: Het nieuwe gezonde werken. In deze pilot proberen wij door kennis, zelfkennis en leerervaring een gedragsverandering op gang te helpen. Zo krijgen drie groepen van twaalf werknemers verschillende wearables mee die onder andere het bewegingspatroon registreren. Na het uitlezen van deze gegevens wordt elke werknemer geconfronteerd met zijn of haar eigen data. Hiermee wordt een intensief (leer)proces gestart over leefstijlpatronen: Wat gaat goed? Wat kan beter? En – ook heel belangrijk – wat kan de werkgever doen om dit te faciliteren? De medewerkers krijgen hulp bij de interpretatie van hun data en het stellen van doelen.

Topprestatie
Er wordt gekeken naar vijf elementen: werk, slaap, voeding, lichaamsbeweging en herstel. Laatstgenoemde is daarbij een vaak onderschat en ondergeschoven kindje, maar minstens zo belangrijk. Een topsporter traint, piekt en neemt dan rust. Te lang en te veel inspannen zorgt voor verkramping. Met de pilot willen we nog beter onderzoeken wat werkt, en wat niet. Zelf de regie nemen op je gezondheid, juist ook in je werkomgeving, dat is het uitgangspunt. Over herstel gesproken: ik geloof dat ik inmiddels weer helemaal op adem ben!

Door: Nathalie de Jager, HR health manager Zilveren Kruis AchmeaPrint Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Blog, Gezond ondernemen
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid