Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
26
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Hier word je snel weer blij van!
Gezonder werken

Hier word je snel weer blij van!

meten, berekenen, onderzoeken

Werkgeluk, werkplezier… je weet dat je inzetbaarheid er beter van wordt. ‘Maar ik heb het nu te druk om eraan te werken!’ Wie er toch even de tijd voor neemt, verdient die investering direct weer terug. Met nieuwe energie kun je het werk sneller en beter weer aan.

Die boodschap, erg belangrijk in deze depressieve coronatijden, brengt Gili Malinsky op CNBC. Zelfs wanneer je in tijdnood zit door geldgebrek, en je dus extra veel wilt doen in korte tijd helpt het om enkele geluksmomentjes in te lassen, 5 tot 10 minuten per dag. Ze noemt de volgende 5 blijmakers die hoogstens 10 minuten tijd kosten.

1} Maak een boodschappenlijstje.

Kan ook tijdens het werk: schrijf of krabbel op een papiertje wat je nog meer moet doen. Meestal zijn het de kleine dingen die je anders vergeet, zoals wat boodschappen, het bed opmaken, stofzuigen. Gestresste mensen denken vaak alleen aan de grote zaken, zoals werktaken die afmoeten. Wie ook de kleine dingen niet vergeet, door ze op te schrijven en ze tussendoor even te doen, beleeft het ongelofelijke genot van ‘aftikken’. Het lijstje wordt kleiner, je ziet wat je al hebt gedaan.

2} Stuur iemand een berichtje.

Kost ook niet meer dan 5 minuten: stuur iemand die je lang niet meer hebt gezien of gesproken een kort bericht, een mailtje of appje. Kan ook een grappige foto of anecdote zijn. Bijkomend voordeel: je denkt zelf weer terug aan iets leuks.

3} Kijk hoeveel vakantiedagen je nog hebt.

Zeker in deze tijd dijen de vakantiestuwmeren steeds verder uit. Dus checken hoeveel ‘dagen’ je nog over hebt, en wanneer je die gaat of moet opnemen (!) kan een leuke stip op de horizon zijn. Begin er wel tijdig over met je leidinggevende en je collega’s.

4} Kijk naar een natuurprogramma.

Malinsky bedoelt de ‘slow TV’ programma’s van treinreizen, of wandelingen door natuurgebieden. Na 10 minuten kijken komen je hersens al tot rust. Het geeft je een prettig, tevreden en soms ook nieuwsgierig gevoel. Tenminste, als je naar het voor jou juiste programma kijkt…

5} Hou een dagboek bij.

Angsten, woede en frustraties van je af-schrijven is een bekende tactiek om er beter mee om te gaan. Het kan ook helpen bij het ontwarren van de vele emoties die je voelt rond een beladen onderwerp. Zoals een apparaat dat niet goed wil werken, of een collega die jou maar niet wil begrijpen. Soms krijg je hierdoor beter op een rijtje wat je er echt van vindt, en wat de beste manier is van ermee omgaan.

Prioriteren helpt beter

Prioriteren is vaak een betere manier van omgaan met je frustraties dan radicalere stappen zetten zoals ontslag nemen, of ruzie maken. Je wordt er sneller gelukkig van. Dat is de centrale boodschap die Malinsky wil overbrengen in haar artikel. Ze baseert zich op het boek ‘Time Smart: How to Reclaim Your Time and Live a Happier Life’ van professor Ashley V. Williams. Voor wie nog wat meer inspiratiemomentjes zoekt…Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid