Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken HNW leidt tot beter samenwerken
Anders werken

HNW leidt tot beter samenwerken

Sinds de invoering van Het Nieuwe Werken (HNW) is bijna de helft van de specialisten en managers anders gaan samenwerken. Het is er meestal een stuk prettiger op geworden. Je komt elkaar op meer plekken tegen. Goed nieuws voor samenwerkend Nederland.

Deze duurzame conclusie komt uit de Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken, die dit jaar voor de vijfde keer is uitgevoerd. Er deden dit jaar weer meer professionals mee dan voorgaande jaren: bijna 5.300.

Een kwestie van vertrouwen

Er wordt meer gewerkt op basis van vertrouwen en output, mensen zijn meer verantwoordelijkheid gaan nemen voor deadlines en hebben beter leren omgaan met tijd en productiviteit. Er wordt bewuster samenwerking gezocht met de collega’s waarmee de ‘klus’ geklaard moet worden, bewuster gezocht naar momenten van samenwerken en bewuster gekeken naar het indelen van tijd en plaats. Agenda’s worden verder beter bewaakt en chats en video- en teleconferenties zijn inmiddels normaal geworden.

Persoonlijker contact met collega’s

Door de nieuwe manieren van samenwerken verandert ook het contact met collega’s. Die wordt creatiever, effectiever en efficiënter. Niet alleen door gebruik van technologie maar omdat het op een ander niveau komt. “Het gaat meer om coachen richting elkaar. De contacten met collega’s worden sneller persoonlijk”, zegt een van de respondenten.

Een ander: “Er is meer openheid en behoefte om samen te werken. Oorzaak: de stimulans en noodzaak door invoering van een gezamenlijk nieuw systeem om meer samen te doen.” “Voorheen werkte iedereen vanuit de ‘eigen’ locatie. Nu is het gewoon elkaar buiten de eigen locatie te zien. Ook voel ik me hierdoor meer welkom op locaties waar ik voorheen nooit kwam. We kennen elkaar daardoor beter.” En er komen nog meer mogelijkheden aan om elkaar vaker te zien. Want ongeveer 1 op elke 3 leidinggevenden wil zijn mensen meer verantwoordelijkheid geven, en meer tegemoet komen aan de wensen van de werknemers.

Complexe vraagstukken

Ook al wordt er meer op afstand gewerkt, toch blijkt dat hoe complexer de vraagstukken zijn hoe groter de behoefte is om weer samen te komen, aldus een onderzoek van TNO Delft. Henny van Egmond, partner bij Yolk en adviseur over Het Nieuwe Werken: “Brainstormen werkt nu eenmaal het beste als je elkaar in de ogen kan kijken.”

(Werken 2.0)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Het Nieuwe Werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid