Stelling
"Op tijd stoppen is de beste manier om het werk langer vol te houden."
35
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Hoe hou je het langer vol in een fysiek zwaar beroep?
Anders werken

Hoe hou je het langer vol in een fysiek zwaar beroep?

Sligro laat op woensdag 15 april in haar nieuwe zelfbedieningsgroothandel in Eindhoven zien hoe het personeel duurzaam inzetbaar blijft. Dit gebeurt in het kader van ‘Pay it Forward’, een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken om kennis over duurzamer inzet uit te wisselen.

Vooral opleiden van werknemers is volgens de groothandel van belang voor duurzamer inzet. Sligro heeft hiertoe een speciale opleiding ‘Professioneel Medewerker Groothandel’ opgezet. De opleiding geeft veel aandacht aan fysieke arbeid en aan het ontwikkelen van commerciële vaardigheden. De opleiding wordt continu herhaald, met onder meer een jaarlijkse ‘borgingsopdracht’, waarbij medewerkers hun fysieke en commerciële vaardigheden kunnen testen en aanscherpen. Coaches ondersteunen hun collega’s hierbij tijdens de opleiding.

Zinvolle Inzetbaarheid

Sligro heeft aandacht voor duurzame inzet vanuit de overtuiging dat medewerkers het werk langer volhouden door te investeren in elkaar. Zelf noemt de groothandel dit ‘Zinvolle Inzetbaarheid’. Sligro heeft relatief veel medewerkers die al dertig tot veertig jaar binnen het bedrijf werken. Ook zijn er relatief veel oude werknemers.

Tijdens de manifestatie bij Sligro in Eindhoven kunnen de bezoekers zelf ervaren hoe het coachingstraject werkt. Werknemers leggen uit hoe ze werken en wat ze binnen het bedrijf hebben bereikt. Ook is er gelegenheid om ervaringen, ideeën en vragen uit te wisselen. Sligro Food Group hield op 16 oktober 2014 een bijeenkomst over duurzame inzetbaarheid en fysiek belastend werk in Veghel.

Meer informatie

U kunt zich niet meer aanmelden voor de manifestatie bij Sligro in Eindhoven. Op de hoogte blijven van andere bijeenkomsten van het Netwerk duurzaam fysiek werk kan door hier te klikken. Pay it Forward is een initiatief waarbij werkgevers kostenloos hun kennis en ervaring op duurzame inzetbaarheid doorgeven.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , ,
Categorie : Anders werken, Langer werken, Nieuws

0 reacties op Hoe hou je het langer vol in een fysiek zwaar beroep?

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid