Stelling
"Nog liever een flutbaan dan te vroeg met pensioen gaan."
14
58
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsomstandigheden Hoe oud wordt een werknemer?
Arbeidsomstandigheden

Hoe oud wordt een werknemer?

Over tien jaar wordt de AOW-leeftijd afhankelijk van de gemiddelde levensverwachting. Maar hoe oud wordt de gemiddelde Nederlandse werknemer eigenlijk? De meningen zijn verdeeld.

De levensverwachting stijgt al jaren. Zo zal een nu 65-jarige vrouw gemiddeld leven tot haar 89e, maar wordt een gemiddelde vrouw van begin 20 waarschijnlijk veel ouder, namelijk 96, zo blijkt uit berekeningen van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI). Het NIDI denkt dat de helft van de meisjes die nu worden geboren zelfs honderd zal worden.

Wat is oud?
Het CBS daarentegen komt met veel behoudender cijfers. Vrouwen zouden bijna 83 worden en mannen 79 jaar. Maar dat is een onderschatting, zegt een woordvoerder van het NIDI. “Het CBS maakt prognoses tot het jaar 2060. Op basis daarvan kan alleen de levensverwachting van generaties die vóór 1960 zijn geboren, worden voorspeld.” Het NIDI kijkt naar alle generaties, dus ook de allerjongste.

Duurzaam?
Het instituut hield bij de becijfering rekening met de opkomst van welvaartsziekten. Groeiende problemen zoals obesitas hoeven de levensverwachting volgens het NIDI niet omlaag te brengen. “Mensen zullen er ziek van worden, maar we gaan er niet van uit dat veel van hen daardoor ook eerder doodgaan”, stelt de zegsman.

Meer weten over de pensioenleeftijd en andere wetsveranderingen waar HR mee te maken krijgt? Kom naar de HR-wetgeving actualiteitendag, editie Prinsjesdag 2013 op 8 oktober in UtrechtPrint Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Uncategorized, Vitaliteit
Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid