Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Humor is onmisbaar op de werkvloer
Dossiers

Humor is onmisbaar op de werkvloer

In een bedrijf of op een afdeling waar een goede sfeer heerst, zal over het algemeen regelmatig gelachen worden. Werk je echter met een stel humeurige collega’s, of zijn er een paar bij die je niet kunt luchten of zien, dan ligt het met de dagelijkse portie humor een stuk lastiger.

Toch kan een goeie grap in een bepaalde gespannen situatie precies díe relativering brengen die op zo’n moment noodzakelijk is. Want humor op de werkvloer is een absolute must, aldus Facto Magazine!

Stressverlagend
Lachen is niet alleen leuk, het werkt ook stressverlagend; je voelt je beter als je lacht. En dat komt de sfeer op de werkvloer en de verhouding met je collega’s alleen maar ten goede. Pas wél op dat je niet al te veel een eigen ‘afdelingshumor’ ontwikkelt waar voor bijvoorbeeld nieuwe medewerkers geen speld tussen te krijgen is. Weet je trouwens dat je maar liefst twintig spieren gebruikt als je alleen maar glimlacht?

Lachen is vooral gezond
Lachen is een vorm van innerlijk joggen. Als je lacht komt er zes keer meer zuurstof in je longen dan normaal. Je ademhaling wordt dieper en je bloedcirculatie neemt toe. Je produceert adrenaline en endorfinen en je lichaamstemperatuur stijgt met een halve graad. Je buik, je ribbenkast, alles komt in beweging. Ook je keel, je stembanden en je luchtpijp doen mee.

Spontaan
Humor is natuurlijk veel meer dan een goeie mop vertellen, maar niet iedereen is in de wieg gelegd met het talent van een stand-up-comedian. Toch is humor een krachtig instrument om de werksfeer te verbeteren en conflicten op te lossen.

Er zijn organisaties die workshops lachen verzorgen. Informatie: zie bijvoorbeeld www.workshoppen.nl.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , ,
Categorie : Dossiers, Gezond ondernemen, Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid