Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
25
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond In drie stappen een duurzame manager worden
Achtergrond

In drie stappen een duurzame manager worden

Gelukkige medewerker

De leidinggevende van de toekomst is een duurzame manager. Wie dat wil worden, hoeft zich niet door abstracte theorieën heen te worstelen. Goed blijven letten op drie aspecten van de bedrijfsvoering is voldoende.

1. Ontwikkel een visie op duurzaam

De eerste pijler van duurzaam management is leiderschap. Dat kan komen van een academische graad, bachelor of nog liever master, professor, onderzoeker of ‘slechts’ een leraar. Maar je kunt ook geestelijk leider worden, zoals een rabbi, imam, een priester of een moderne voorganger in het geestelijk leven: een artiest, regisseur, of journalist. Belangrijk is dat je wat te zeggen hebt over de wetenschappelijke en de morele aspecten van duurzaamheid in de komende 10 tot 30 jaar. Een visie op duurzaamheid ontwikkelen is essentieel.

2. Dagelijks duurzamer worden

De tweede pijler van duurzaam leiderschap is beleid. Duurzame leiders hebben aandacht voor de regels, wetten, voorschriften en gebruiken op de relevante markten. Ze letten op de beleidsmakers die hen kunnen helpen bij het realiseren van het uiteindelijke doel: slechte regels en beleid vervangen door goed beleid en goede regels. Waarbij ‘goed’ natuurlijk vertaald moet worden als: duurzamer, meer gericht op profijt en continuïteit op de langere termijn. Dat beleid moet niet alleen worden beïnvloed bij regeringen, instellingen bij de EU en de VN, en lokale overheden. Steeds vaker gaat het om het beleid bij grote bedrijven en overheidsinstellingen. Vaak zijn het kleine, dagelijkse beslissingen die stapsgewijs moeten veranderen in duurzamer richting.

3. Los duurzame problemen op

Dan moeten ook duurzame leiders natuurlijk letten op het zakendoen zelf. Binnen de bestaande mogelijkheden proberen ze financieel gezonde ondernemingen op te zetten die zelf oplossingen bieden voor sociale en maatschappelijke problemen. Zoals afval, en werkgelegenheid voor arbeidsgehandicapten. In de afgelopen 20 jaar is het denken over dergelijke onderwerpen ontwikkeld van kostenpost naar business model waar geld aan te verdienen valt. Tenminste, als je het op een maatschappelijk aanvaardbare manier oplost.

(Greenbiz.com, 1 mei 2015)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Achtergrond, Leiderschap, Nieuws

0 reacties op In drie stappen een duurzame manager worden

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid