Stelling
"Wie vaker korte pauzes houdt, werkt productiever en prettiger."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis cases Tijdens de verbouwing inzetbaar blijven …
cases

Tijdens de verbouwing inzetbaar blijven …

Hago, Tènce! Uitzendbureau, Indigo, Carrard, Care en Home at the Office. Sommige bedrijfsnamen kent u wel, andere minder goed. Maar deze naam kent u vast en zeker: Vebego. Het is een internationaal opererend familiebedrijf in schoonmaak, facilitaire dienstverlening, personeelsdiensten, groenvoorziening en gezondheidszorg. Ruim veertig bedrijven zijn aangesloten; er werken ruim 40 duizend mensen. Mensenwerk, daar gaat het om bij Vebego.

Voorzitter Goedmakers van de Raad van Bestuur van Vebego legt uit wat het duurzame mensenbeleid in zijn onderneming betekent: “Een duurzaam personeelsbeleid, aantrekkelijk voor klanten en medewerkers, is de basis voor kwaliteit en waardering. Het inspireert ook onze klanten tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit leidt weer tot een duurzame winst, waarmee wij op onze beurt ook weer maatschappelijke projecten kunnen ondersteunen.”

Verandering als enige constante

En dat terwijl bij Vebego het werk zelf flink gaat veranderen. Ruim een kwart van de taken zal binnen tien jaar vervangen zijn door werkzaamheden die nu nog amper omschreven kunnen worden. Toch wil Vebego zijn medewerkers inzetbaar houden door nieuwe, duurzame banen te scheppen. Een van de grootste uitdagingen, ook voor Vebego, is de inrichting van de arbeidsorganisatie. Hoe gaat het werk er voor medewerkers in de toekomst uitzien? Hoe ga je om met technologische ontwikkelingen?

Hoe werkt dat in de praktijk?

Karolien Niederer voert sinds 2007 projecten uit op het snijvlak van strategie en innovatie bij Vebego. Tijdens de workshop ‘De toekomst van werk’ op de Inspiratiedag Duurzame Inzetbaarheid op 1 december aanstaande gaat ze in op het aanpassingsvermogen dat nodig is om duurzaam inzetbaar te blijven in een snel veranderende werkomgeving. Wat vraagt dat van het management, wat betekent het voor de strategie van het bedrijf en de motivatie van de medewerkers? Ontdek hoe je tijdens een verbouwing toch een actief DI-beleid kunt voeren, draagvlak houdt en succesvol kunt zijn met duurzame inzet. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : cases, Langer werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid