Stelling
"Mensen raken niet gestrest van het werk, maar van de collega's."
40
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Inzet op maat kan niet zonder vooruit kijken
Langer werken

Inzet op maat kan niet zonder vooruit kijken

Verrekijker

Wie duurzame inzetbaarheid serieus neemt, moet een performancemanagementsysteem hebben dat daarbij past. Dat zegt Ber Damen, directeur van adviesbureau Berenschot.

In veel organisaties past het performancemanagementsysteem niet bij de strategische personeelsplanning, en ook niet bij het duurzaam inzetten van de werknemers, concludeert Damen. Damen was een van de sprekers die tijdens het vakevent Inzet op Maat hun licht lieten schijnen op duurzame inzetbaarheid. In een gesprek met People Power Radio licht hij zijn standpunten toe.

Systemen verouderd

Volgens Damen nemen bedrijven hun medewerkers en duurzame inzetbaarheid wel degelijk serieus. De systemen houden echter geen gelijke tred met de ambities. “We werken in HR-land heel vaak nog met verouderde technologie en een verouderde infrastructuur. Ik vind dat we dat grondig moeten moderniseren.”

Performancemanagementsysteem

Een performancemanagementsysteem moet een organisatie helpen vooruit te kijken, stelt Damen. “Wat we nu vooral doen is terugkijken.” Kijkend naar zijn eigen organisatie Berenschot, zegt Damen dat hij streeft naar het maken van afspraken en het dynamisch plannen van die afspraken. “Zo sturen we mensen in hun ontwikkeling. Berenschot is een adviesbedrijf. Mensen blijven gemiddeld zeven tot twaalf jaar in dienst en leren het vak. De bedoeling is dat je daarna weer uitstroomt en een ander beroep of een andere organisatie gaat dienen. Dat zit in ons model ingebakken.”

Cultuurdrager met ambitie

Ber geeft hierbij aan dat hij zelf al veel te lang bij ‘zijn’ bedrijf werkt: 22 jaar. Maar in elk bedrijf heb je volgens hem ook mensen nodig die langer blijven. Dat zijn dan de ‘cultuurdragers’ van de organisatie. Toch vindt hij het nu wel tijd om iets anders te gaan doen. Gevraagd naar zijn eigen plannen geeft hij aan dat hij zichzelf meer op afstand wil zetten van de organisatie in een toezichthoudende en controlerende rol. Ook ambieert Damen een rol met nog meer eindverantwoordelijkheid, dat lijkt hem persoonlijk wel ‘spannend’. Welk verlangen daarin zit? Een drang naar prestaties, door de lat steeds hoger te leggen bij alles waarvan Damen vermoedt dat hij dat zal kunnen.

Meer weten?

Luister naar Ber Damen en de andere sprekers van Inzet op Maat via de podcasts van People Power. Wie ook de 5 geheimen over duurzame inzetbaarheid van inzetbaarheidsexpert Cristel van de Ven wil horen, samen met de manieren waarop Rob Koeleman van KLM zijn piloten duurzaam inzetbaar houdt en de tips van prof. Rick van Baaren over continu in beweging blijven, luistert de samenvatting van het hele event terug (neem drie kwartier de tijd!). Liever meer lezen over duurzame inzetbaarheid (behalve deze website)? Ga naar de site van Inzet op Maat en download de gratis whitepapers door de sprekers op het vakevent.

(Bronnen: PW en People Power Radio)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

SAVE THE DATE: 26-11-2019

Hét event Duurzame Inzetbaarheid , is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid