Stelling
"Nog liever een flutbaan dan te vroeg met pensioen gaan."
14
47
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Kent u ze nog, die mooie beloftes van HNW?
Anders werken

Kent u ze nog, die mooie beloftes van HNW?

We werken massaal over. Mannen iets meer dan vrouwen, maar in de praktijk geven we per persoon 3.200 euro per jaar cadeau aan onze werkgevers. 21 miljard euro aan extra gewerkte uren zonder een cent loon. Het is de schuld van Het Nieuwe Werken (HNW), en dan met name van de ICT. Zou het echt? Vraagt Henny van Egmond, HNW’er van het eerste uur, zich af op Platform Over Het Nieuwe Werken.

Kun je het je nog herinneren toen Het Nieuwe Werken net opkwam, zo rond 2005? Foto’s van lachende mensen in de zon, met hun benen in het water en hun laptop op schoot. Man en vrouw, beiden keurig in (mantel)pak, vergaderend aan een tafeltje op het strand. Het Nieuwe Werken? Dé oplossing voor de files en de onbalans werk en privé. En dé manier om resultaatgericht en productiever te gaan werken.

Mislukt?

De realiteit anno nu is heel anders. Werk- en digistress alom. Is Het Nieuwe Werken dan mislukt? Het lijkt er wel op als je hoort dat tal van bedrijven hun medewerkers weer verplichten hele dagen naar kantoor te komen. Wat is er toch met ons gebeurd dat al die mooie beloftes geen werkelijkheid zijn geworden?

Vrij en verantwoordelijk

Het Nieuwe Werken gaat over het geven van vrijheid en verantwoordelijkheid, zodat professionals zelf kunnen beslissen hoe zij hun werk het best kunnen doen. Helaas hebben veel organisaties een nieuwe werkstijl vooral concreet gemaakt in het verminderen van het aantal vierkante meters kantoor. Er is vaak niet geïnvesteerd in echte gedragsverandering.

Digistress

En dat in een tijd waarin de ene technologische vernieuwing na de andere op de markt kwam. We hadden al zo’n moeite om onze mailbox bij te houden, maar nu moeten we ook continu Whatsapp in de gaten houden, op gepaste tijden een vrolijke opmerking maken op de interne Yammer en al die documenten opslaan in een projectsite op SharePoint of Google Drive.

Zoeken naar een werkplek

De hele dag zit vol met prikkels, aan ons gewone werk komen we nauwelijks meer toe,  ook niet aan die uitpuilende mailbox. En dan moet je ook nog eens zoeken naar een werkplek of een locker, omdat je werkgever vooral heeft gekeken naar de kosten en niet naar wat nodig was om op een goede manier activiteitgericht te werken.

Burn-out

Vind je het gek dat we overdag niet meer aan ons werk toekomen en dus met zijn allen overwerken? ’s Avonds, thuis, als het rustiger is geworden op je telefoon en in je mailbox, komen we pas toe aan ons echte werk. De realiteit van nu is dat de productiviteit van mensen niet toe- maar afneemt. Dat het aantal mensen met een burn-out hand over hand groeit en steeds jonger is. En dat de betrokkenheid in organisaties steeds verder daalt.

Het wordt tijd om Het Nieuwe Werken écht in te voeren.

Henny van Egmond is consultant en spreker op het gebied van veranderen en communiceren.

Meer weten over de praktijk van Het Nieuwe Werken? Bezoek dan het congres Over Het Nieuwe Werken op 14 december a.s.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Anders werken, Blog, Het Nieuwe Werken, Nieuws
Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid