Stelling
"Elk werk heeft zin. Anders was het er niet."
8
20
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Kwart werknemers stresst door HNW
Anders werken

Kwart werknemers stresst door HNW

Medewerkers werken graag flexibel. Zelf bepalen waar, wanneer en hoe je werkt. Relaxter werken hou je langer vol. Maar 1 op 4 werkenden ervaart juist daardoor verhoogde werkdruk.

Veel medewerkers in Nederland bepalen tegenwoordig – deels – zelf waar en wanneer ze hun werk uitvoeren. Maar dat mag best een beetje meer: de helft van hen zou graag meer flexibiliteit krijgen van hun werkgever om flexibel te werken. 1 op de 4 is echter minder blij met Het Nieuwe Werken: zij ervaren een verhoogde werkdruk door het tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015 die TNS Nipo heeft uitgevoerd in opdracht van HR-cloud-leverancier Raet. TNS Nipo ondervroeg hiervoor bijna 1600 medewerkers, HR-managers en bestuurders uit verschillende branches.

Flex is populair
Flexibel werken blijkt populair. Ruim de helft (56%) van de ondervraagde werknemers wil zelf de werktijden kunnen bepalen en 58 procent wil primair afgerekend worden op de geleverde output. Toch heeft maar 40 procent van alle medewerkers ook echt de mogelijkheden om flexibel te kunnen werken. De belangrijkste blokkades zijn dat het niet past in de aard van de werkzaamheden (35 procent) of dat de werkgever het niet toestaat (25 procent).

Kwart ervaart hogere werkdruk
Van de mensen die wel flexibel kunnen werken, merkt 1 op 4 dat het bij hen leidt tot een hogere werkdruk. De meesten zijn namelijk ook buiten hun reguliere werktijden actief voor het werk. 42 procent van alle medewerkers geeft aan ook buiten werktijden op e-mails te reageren. Ook tijdens vakantie houdt een substantieel deel van de medewerkers de mail in de gaten: 29 procent. De helft van deze mensen reageert ook op mails tijdens zijn vakantie.

Bekijk het zelf
Of HNW echt eidt tot langer, beter en anders werken kunt u zelf nagaan tijdens het Congres Over Het Nieuwe Werken, op 4 december in Nieuwegein.
Of vraag het aan Elske Overgoor, Programmadirecteur NS Next bij Nederlandse Spoorwegen tijdens haar workshop Flexibel werken voor iedereen?Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Competentiemanagement, Gezond ondernemen, Het Nieuwe Werken, Nieuws, Tools
Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid in coronatijd

Onderzoek_Over_Duurzame_Inzetbaarheid_vakmedianetHoe gaat het nu met onze inzetbaarheid in coronatijd? Houden we het vol of niet? Wat gaat beter, wat juist slechter, bijvoorbeeld qua thuiswerken, leidinggeven op afstand en investeringen in ontwikkeling van mensen? Aukje Nauta en Cristel van de Ven (Factor 5) onderzoeken ook dit jaar hoe de inzetbaarheid van de werkende mens het houdt in deze crisistijd. Omdat dit het tweede onderzoek is in coronatijd, zijn de uitkomsten nog interessanter en relevanter.
Alle reden dus om mee te doen! Klik hier en start de vragenlijst. Het kost 10 minuten.

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid