Stelling
"Je werk met passie doen kweekt perfectionisme."
6
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Langer doorwerken, maar hoe?
Langer werken

Langer doorwerken, maar hoe?

oudere vakman met plezier

Nederlanders lijken de hogere pensioenleeftijd te accepteren. Van de mensen die nu 55 jaar of ouder zijn, denkt maar 7 procent dat hij met pensioen kan voor zijn 65e jaar. Wereldwijd denkt ruim een kwart dat hij dan al van zijn oude dag kan genieten. Dit blijkt uit een studie van het Aegon Center for Longevity en Retirement (ACLR).

Maar Nederlanders maken zich ook steeds meer zorgen over de overheid en werkgevers die te weinig doen om langer doorwerken mogelijk en (financieel) aantrekkelijk te maken. Veel mensen betwijfelen of er wel genoeg werk te vinden is, en of ze sterk genoeg zullen zijn om (nog) langer door te werken, vooral bij lichamelijk zwaar werk. Ook betwjfelen de ondervraagden of ze de nieuwe ontwikkelingen geestelijk nog snel genoeg kunnen bijbenen.

Volwaardig doorwerken graag

Een flexibele overgang naar het pensioen noemt bijna de helft van de 55-plussers in Nederland een goede oplossing. De meeste 50-plussers willen graag doorwerken tot ze met pensioen mogen. 31 Procent wil daarbij best parttime werken. En ze willen ook (nog) wel een opleiding of andere vorm van bijscholing volgen. Maar 10 procent van de werknemers vanaf 55 jaar krijgt die mogelijkheid.

Loopbaanpaden

Werkgevers, de overheid en werknemers moeten samenwerken om de blokkades voor flexibele pensionering op te ruimen. Dat stelt Maarten Edixhoven, pensioendirecteur van Aegon Nederland. “Ieder moet vanuit zijn of haar eigen verantwoordelijkheid eraan meewerken dat we flexibeler met pensioen kunnen gaan. We moeten andere loopbaanpaden voor oudere medewerkers mogelijk maken. Zo moeten we het bespreekbaar maken dat je naar maatwerk gaat voor een werknemer. Dat is de beste manier om zo lang en zo gelukkig mogelijk door te werken en midden in de samenleving te staan”, aldus Edixhoven.

Aanbevelingen

Aegon’s onderzoekscentrum ACLR geeft in het rapport een aantal aanbevelingen voor verbeteringen op de werkvloer om oudere werknemers zinvol te kunnen laten werken, zoals financiële prikkels en herziening van wetgeving.

(Persbericht ACLR)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer werken, Pensioen
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid