Stelling
"Je werk met passie doen kweekt perfectionisme."
6
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken “Later met pensioen? Dat zien we dan wel weer.”
Langer doorwerken

“Later met pensioen? Dat zien we dan wel weer.”

vitale oudere

De meeste Nederlanders zijn te optimistisch over de leeftijd waarop ze met pensioen kunnen. Vanaf 2023 is die leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. Het kan betekenen dat een werknemer die nu 35 jaar is, tot zijn 70e levensjaar moet doorwerken voordat hij een pensioen van de staat mag verwachten. Amper een op elke drie 35-jarigen realiseert zich dat. Zo blijkt uit de Wijzer in geldzaken Pensioenmonitor 2014, die verschijnt in het kader van de Pensioen3daagse op 28, 29 en 30 oktober.

Opvallend is ook dat een grote groep mensen tussen de 40 en 55 jaar zich de stijging van de AOW-leeftijd niet realiseert. Nog geen kwart van de 45-49 jarigen houdt er rekening mee dat ze langer moeten doorwerken dan 67 jaar, terwijl zij hun eerste AOW zullen ontvangen als ze 68 jaar of ouder zijn.

Meer dan de helft van de Nederlandse beroepsbevolking ziet wel de noodzaak om zich te verdiepen in zijn eigen financiële situatie na pensionering. “Toch maakt slechts 11 procent geregeld tijd vrij om naar zijn pensioen te kijken”, stelt de monitor.

Misschien langer doorwerken?
De helft van de ondervraagden geeft aan vermogen op te bouwen. Deels via de eigen woning om na pensionering te kunnen leven zoals nu. Als de woning is afgelost scheelt dit direct in de lasten. Een derde noemt langer doorwerken als maatregel om het inkomen na pensionering aan te vullen. Een minderheid (38 procent) heeft bij het kopen van een woning rekening gehouden met de financiële gevolgen na pensionering, en de financiële situatie van het huishouden na overlijden.

Tijdens de Pensioen3daagse geven ruim 250 organisaties meer inzicht en overzicht in de pensioensituatie nu en later.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Pensioen
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid