Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsomstandigheden Leer de bedrijfscultuur vanuit je luie stoel
Arbeidsomstandigheden

Leer de bedrijfscultuur vanuit je luie stoel

Flexkrachten en arbeidsgehandicapten hoeven de deur niet meer uit om langer te kunnen doorwerken. Met een nieuwe e-learningmodule kunnen ze zich vanuit huis voorbereiden op langer, en beter doorwerken.

STOOF, Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche, en SBCM, A&O-fonds sociale werkvoorziening, hebben gezamenlijk de e-learningmodule ‘Aan de slag blijven’ ontwikkeld. Adriana Stel, directeur STOOF: "Deze module gaat op een laagdrempelige manier de flexkracht helpen om duurzamer aan het werk te blijven." Huib van Olden, voorzitter SBCM, vult aan: "Hiermee willen we zoveel mogelijk arbeidsgehandicapten zo lang mogelijk aan het werk houden. Hen een betere basis bieden om te kunnen (blijven) participeren op de arbeidsmarkt."

Ongeschreven bedrijfsregels
De e-learningmodule bereidt de flexkracht of arbeidsgehandicapte beter voor op het werken bij een werkgever. Het helpt de medewerker bijvoorbeeld de ongeschreven regels op de werkvloer beter te doorgronden. Arbeidsgehandicapten kunnen de module doorlopen via de gratis portal www.oefenen.nl/sw. Flexorganisaties kunnen via de STOOF-site www.stoof-online.nl de module beschikbaar stellen aan hun flexkrachten. De module is vanaf 23 april beschikbaar.

Laagdrempelige hulp
De focus in de module ligt op het langdurig ‘aan de slag’ blijven van medewerkers. Het kunnen omgaan met ongeschreven regels op de werkvloer staat hierbij centraal. Een voorbeeld hiervan is de omgang met collega’s en leidinggevenden. Arbeidsgehandicapten hebben hiervoor vaak meer begeleiding nodig. Ook blijkt dat een groot aantal flexkrachten hier moeite mee heeft. Door de inzet van de module is minder tijd nodig voor begeleiding.

Gespreksmateriaal
De module kan ingezet worden bij de start van een (uitzend)baan, gedurende het werkverband, op het werk en thuis. Flexwerkers en arbeidsgehandicapten kunnen ‘Aan de slag blijven’ zelfstandig doorlopen. Flexorganisaties en bedrijven uit de sociale werkvoorziening ontvangen extra materiaal dat zij kunnen gebruiken in gesprekken met de medewerker. Het extra materiaal bevat bijvoorbeeld een handreiking over omgaan met conflicten en emoties op de werkvloer.

Inzicht in de beste manier van handelen
In de module krijgen de medewerkers met behulp van filmpjes en situatieschetsen inzicht in de manier waarop zij het beste kunnen handelen in verschillende situaties. In de module is er aandacht voor jezelf presenteren, plezierig werken, samenwerken, omgaan met elkaar, professioneel gedragen en werken en omgaan met veranderingen. Ieder thema is weer onderverdeeld in vijf kleine leseenheden zodat deze behapbaar zijn voor de medewerker. De inhoud is volledig afgestemd op en getest door de doelgroepen.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Implementatie, Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Tools, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid