Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
26
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsvoorwaarden Liever een vitale chauffeur
Arbeidsvoorwaarden

Liever een vitale chauffeur

Bijna 8000 buschauffeurs, tram- en metrobestuurders worden geschoold om hun beroep zo gezond, vitaal en goed mogelijk uit te kunnen oefenen. Dit is onderdeel van het nieuwe sectorplan openbaar vervoer.

Er komt in totaal bijna 20 miljoen euro beschikbaar voor beschikbaar. Minister Asscher (SZW) betaalt daarvan 7 miljoen euro, de rest van het bedrag leggen de werkgevers en vakbonden in de vervoerssector zelf op tafel. Het geld is bestemd voor onder meer extra leerwerkplekken voor jongeren en het vitaal houden van werknemers.

In de openbaar vervoersbedrijven – stadsvervoer, streekvervoer en spoor – werken 58 duizend mensen. De gemiddelde leeftijd is 51 jaar. Als er nu geen maatregelen worden getroffen zal het tekort aan goed gekwalificeerde mensen oplopen, doordat een grote groep straks met pensioen gaat.

Sectorplannen
Minister Asscher heeft een voortgangsrapportage over de sectorplannen aan de Tweede Kamer gestuurd. Hij roept werkgevers en werknemers hierin op om met goede plannen te komen. In totaal is tot eind volgend jaar 600 miljoen euro beschikbaar voor sectorplannen (ook wel banenplannen genoemd). Het gaat om maatregelen van werkgevers en vakbonden die er in specifieke sectoren voor zorgen dat met ontslag bedreigde werknemers aan de slag kunnen blijven of elders een nieuwe baan vinden.

Brug-WW
Hiervoor kunnen ze vanaf 1 januari ook de nieuwe regeling brug-WW gebruiken. Werknemers die in een andere sector met omscholing aan de slag kunnen, houden WW voor de tijd dat ze een opleiding volgen. Inmiddels zijn meer dan honderd sectorplannen ingediend. Ruim 60 plannen zijn goedgekeurd.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsvoorwaarden, Competentiemanagement, Langer werken, Nieuws, Politieke besluitvorming, Vitaliteit
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid