Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
26
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Loyaliteit? Gouden smartwatch bij 2 jaar verblijf!
Anders werken

Loyaliteit? Gouden smartwatch bij 2 jaar verblijf!

Werkgevers zoeken nog steeds werknemers die zich voor langere tijd aan hun organisatie willen binden. Bij familiebedrijven blijkt deze loyaliteit het hoogste te zijn. Wat niet vreemd is omdat de directie het goede voorbeeld geeft. Kan een door managers en steeds wisselende eigenaren geleide organisatie dezelfde toewijding van haar medewerkers verlangen?

Het gouden horloge voor een leven werken is vervangen door een goudkleurige smartphone die met een beetje geluk 2 jaar meegaat. Arbeidscontracten zijn vluchtig geworden. Onbepaalde tijd contracten zijn schaarser dan jubilea van 10 jaar.

Waarde is overdracht van kennis

Waarom zou je de loyaliteit van een medewerker niet uitdrukken in overgedragen kennis (of productie) in plaats van in arbeidsjaren? Mensen maken nog steeds het verschil in een organisatie. Niet alleen vanwege hun toewijding maar zeker ook door de toegevoegde waarde die zij leveren.

Wederzijds profijt

Loyaliteit is veranderd van een eenrichtingsstraat in een digitale snelweg. Zowel de werkgever als de werknemer bekijkt waar men behoefte aan heeft en welke vergoeding hier tegenover staat. Of dit resulteert in een interim, tijdelijk of vast arbeidscontract zegt niets over de loyaliteit maar alles over de behoefte. Van beide partijen.

It’s the kennis, stupid!

De manager/organisatie die de behoefte aan kennis in plaats van de behoefte aan mensen als uitgangspunt neemt, kan het hoogste rendement uit recruitment halen. Het is aan de recruiter om de mensen te vinden die deze kennis leveren. Dat is loyaliteit anno 2015.

(HR-Base, Wim van den Nobelen)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsrelaties, Blog, Nieuws, Talentontwikkeling

0 reacties op Loyaliteit? Gouden smartwatch bij 2 jaar verblijf!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid