Stelling
"Taakroulatie binnen een team is de beste manier om duurzaam inzetbaar te blijven."
18
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Maak een i-deale ontwikkelafspraak
Anders werken

Maak een i-deale ontwikkelafspraak

I-deals. Het klinkt ideaal. En dat is het, als het goed gaat, ook: het is een afspraak die zowel in het belang is van het bedrijf als van de medewerker die zich wil ontwikkelen. Het kan een manier zijn om maatwerk te bieden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en zo duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers in uw organisatie te verhogen.

De i in i-deals staat voor idiosyncratic: apart, bijzonder, vreemd, typisch, ongewoon of merkwaardig. Een I-deal dient het belang van zowel de organisatie als de medewerker en is ook acceptabel voor collega’s. De gedachte erachter: medewerkers die doen wat zij leuk vinden, waar ze goed in zijn, of waar ze zich in willen ontwikkelen, passend bij hun levensfase, zijn meer tevreden, blijven langer inzetbaar en zijn effectiever.

Win-win

I-deals zijn op de persoon toegesneden maatwerkarbeidsovereenkomsten die voordeel opleveren voor bedrijf en medewerker en die vrijwillig tot stand zijn gekomen. Ook blijkt dat i-deals over ontwikkeling (zoals opleiding, carrièreontwikkeling en uitdagende doelen in het werk) positief uitpakken voor de motivatie om langer door te werken.

U hoort er alles over tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, op donderdag 23 juni aanstaande. Kom daarom naar het Congres. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Bijvoorbeeld…

Een voorbeeld van een i-deal is de afspraak van een medewerker om meer flexibiliteit in de werktijden te krijgen om het werk meer in te kunnen passen met de persoonlijke behoeftes (i-deals op het gebied van flexibiliteit). Een nog concreter voorbeeld is een callcentermedewerker die aan zijn baas vroeg of hij veelgestelde vragen mocht filmen en de filmpjes op internet mocht plaatsen. Hierdoor nam het aantal telefoontjes af. Win-win, want hij had leuker werk en de kosten gingen omlaag.

Het is een proces

I-deal making is een proces waarin werkenden samen met hun baas en collega’s zoeken naar een zodanige invulling van werk dat die zowel hun eigen (leer)wensen vervult als bijdraagt aan de doelen van de organisatie.

Vind ze met actie-onderzoek!

ChristelvdVenTijdens de Doe & Denk Masterclass op het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid van donderdag 23 juni aanstaande gaat u onder begeleiding van Cristel van de Ven met actie- onderzoek ontwikkelafspraken maken die voordelig zijn voor werknemer en bedrijf. Actie-onderzoek is een participatief proces dat theorie en praktijk verenigt. Samen met anderen zet u experimenten op om praktische oplossingen voor prangende kwesties, zoals duurzame inzetbaarheid, te vinden. Actie-onderzoek heeft als doel: het floreren van zowel individuele personen als de organisatie.

Meer informatie

Tijdens deze Denk & Doe masterclass leert u over meer over actie-onderzoek en bedenkt u een experiment om ontwikkelafspraken (i-deals) gemeengoed te maken in uw organisatie. Zo zet u een concrete stap richting (meer) duurzame inzetbaarheid. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid