Stelling
"Ouderen moeten beter leren luisteren naar wat jongeren echt willen."
8
6
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond Meer bewegen in 2015: zo houd je het vol
Achtergrond

Meer bewegen in 2015: zo houd je het vol

bewegen

Het nieuwe jaar nadert en de goede voornemens borrelen weer op. Meer bewegen, wie neemt het zich niet elk jaar voor? Bewegen maakt je niet alleen fitter, je humeur verbetert en je bent beter bestand tegen werkstress. Bovendien is uit een Zweeds onderzoek onlangs gebleken dat lang zitten het risico op hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en kanker met maar liefst 50 procent verhoogt.

Hoog tijd dus om elke dag te werken aan je eigen duurzame inzetbaarheid: kom wat vaker van die bureaustoel af en benut de werkvloer wat meer. Maar hoe pak je dat aan? Met deze tips gaat Blue Monday, de maandag in januari waarop veel mensen treurig zijn omdat hun goede voornemens mislukt zijn, straks volledig aan je voorbij.

  1. Mail of chat minder met collega’s. Sta op en loop naar ze toe. Contact met collega’s blijkt daarnaast ook nog eens gelukkiger te maken.
  2. Zet geen waterkan op je bureau maar neem een kleine beker of glas. Dan loop je vanzelf al meer naar de kraan.
  3. Haal altijd zelf drinken en laat dit niet door collega’s doen.
  4. Koop en bewegingsmeter aan en meet de gehele dag je activiteit en hoeveel calorieën je verbrandt. Doe dit het liefst met een collega: uitdagingen aangaan werkt extra motiverend.
  5. Eet niet snel een broodje aan je bureau. De lunchpauze op het werk is een prima gelegenheid om, samen met collega’s, even de benen te strekken.
  6. Neem de trap in plaats van de lift of roltrap.
  7. Ga op een andere verdieping naar het toilet.
  8. Ga je bellen? Sta dan op en loop weg. Dit is voor je collega’s ook aangenamer. Wie wil er alle gesprekken horen?
  9. Laat de auto wat vaker staan en fiets of loop naar je werk. Is de afstand te groot? Denk dan eens aan een elektrische fiets of stap een station eerder uit de bus en loop de rest.

 

Ook de werkgever kan uiteraard zijn steentje bijdragen. Kijk op PW De Gids Vakbase voor tips om personeel fit te houden.Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Achtergrond, Gezonder werken, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid