Stelling
"Thuiswerkers worden workaholics."
20
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Meer invloed op het rooster? Veel tevredener!
Anders werken

Meer invloed op het rooster? Veel tevredener!

Een op de vijf werknemers heeft niets te vertellen over het eigen werkrooster. En volgens werknemers is dat niet slim van de baas; ruim 65 procent is ervan overtuigd dat de bedrijfsvoering verbetert als werkgevers vaker tegemoetkomen aan hun wensen. Dit concludeert Paralax in een onderzoek naar de behoefte aan professionele planningssoftware.

Volgens Paralax is de ontevredenheid groot. Voor meer dan een kwart geldt dat zij zijn gebonden aan vaste afspraken met hun werkgever. Bijna eenzelfde aantal werknemers is niet te spreken over het gebrek aan inspraak in hun rooster. Dat de onvrede onder een grote groep werknemers groot is en soms zelfs tot frustratie en wantrouwen leidt, blijkt uit het feit dat ruim een kwart vermoedt dat andere collega’s in het roosterbeleid een voorkeursbehandeling krijgen.

Meer invloed, graag
Meer dan 60 procent van de mensen zegt dat zij meer tevreden zouden zijn als zij hierop meer invloed kunnen uitoefenen. 19 procent wil zijn wensen het liefste kenbaar maken voordat het werkrooster wordt ingevuld; bijna een kwart wil ook over deze mogelijkheid beschikken nadat dit is gebeurd. Werkgevers die wel rekening houden met de voorkeuren van medewerkers slagen er volgens hen beter in de efficiency van de bedrijfsvoering te vergroten. Een gespecialiseerd softwarepakket voor inroosteren, dat participerend plannen mogelijk maakt, biedt hiervoor mogelijkheden. Nog geen kwart van de organisaties maakt hiervan echter gebruik.

Medewerkertevredenheid
Doordat medewerkers een rooster krijgen dat goed aansluit op hun privéleven stijgt de medewerkertevredenheid, stelt Rob Buikema, CEO van Paralax. “Tevreden medewerkers zijn productiever, melden zich minder vaak ziek kiezen minder snel voor een andere werkgever. Met als resultaat lagere kosten en een hogere kwaliteit van diensten of producten."Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsrelaties, Gezonder werken, Het Nieuwe Werken, Nieuws, Tools, Uncategorized

One reacties op Meer invloed op het rooster? Veel tevredener!

  1. C.E Snabilie

    Invloed uit kunnen oefenen op het rooster heeft een gunstig effect op de werknemer. Zelfroosteren is hier een voorbeeld van. Ochtend- en avondmensen kunnen op die manier in een continue rooster hier het meest profijt uit halen. Helaas loop je dan tegen de arbeidstijdenwet aan en de CAO regelingen welke nog aan het, inmiddels achterhaalde, voorwaarts roterend roosteren vasthouden. Ook leidinggevenden kunnen daardoor nog niet met de nieuwe ontwikkelingen mee want zij worden hier op afgerekend wanneer zij zich niet aan de genoemde regels houden.
    Ongetwijfelt zal er een aanpassing van de regels komen maar daar hebben we nu niets aan.

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid