Stelling
"Het kantoor van binnenkort is een ontmoetingsplek, geen werkplek."
43
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Meer risico op werkloosheid bij tijdelijk werk
Anders werken

Meer risico op werkloosheid bij tijdelijk werk

Tijdelijk werk blijkt vaak geen opstap te zijn naar vast werk. Integendeel, werknemers met een tijdelijke aanstelling lopen meer risico op werkloosheid dan mensen met een vaste aanstelling, terwijl de duur van de werkloosheid niet korter is dan na een vast contract.

Dat staat in de publicatie Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt (pdf) van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksbureau TNO. Volgens arbeidseconoom Roland Dekker, die aan de publicatie heeft meegewerkt, heeft werkloosheid de neiging zichzelf te herhalen.

‘Tijdelijk werk is niet per definitie slecht’, benadrukt Dekker tegenover het ANP. Uit diverse onderzoeken van uitzendkoepel ABU en onderzoeksbureau Ecorys blijkt dat tijdelijk werk ook kansen kan bieden, bijvoorbeeld aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Ouderen wisselen minder vaak van baan
Verder wisselen ouderen minder vaak van baan dan jongeren. Tussen 2008 en 2009 wisselde 4,4 procent van de werknemers tussen de 45 en 65 jaar van baan. Van de werknemers tussen de 15 en 25 jaar was dit 24,2 procent.

Als ze hun baan verliezen, komen ze minder makkelijk weer aan de slag. Van de 45-tot 65-jarigen die in 2008 geen betaald werk hadden, was slechts 6,4 procent een jaar later aan het werk. Ouderen die lang in dezelfde functie werkzaam zijn, gaan vaker met vroegpensioen.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Arbeidsmarkt, Arbeidsrelaties, Blog, Competentiemanagement, Gezonder werken, Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Talentontwikkeling, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid