Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Meer thuiswerk geeft combinatiedruk
Anders werken

Meer thuiswerk geeft combinatiedruk

Drukke mulittaskster-werkdruk

Thuiswerken begint steeds meer gemeengoed te worden onder Nederlandse werknemers. Een op elke vijf werknemers zit minstens één dag per week thuis. Het werk doen we efficiënter, maar hoe zit het met die andere taken?

Thuis werken doen we 5 procent meer dan tien jaar geleden. Ook doen we ons werk steeds langer thuis. In 2014 was dat nog 6,5 uur gemiddeld per week, nu is dat ruim acht uur. Dit blijkt uit de SCP-publicatie Aanbod van arbeid 2016.

Betere concentratie

Waarom werken steeds meer mensen thuis? De SCP-onderzoekers lieten zien dat het vooral is om thuis (over)werk af te maken en omdat je je er beter kunt concentreren en efficiënter kunt werken dan in een vaak overvolle en drukke kantoortuin. Werk en zorg combineren blijkt veel minder belangrijk als reden is om je werk vanaf huis te doen.

Combinatiedruk

Sterker nog, Een op de vijf werkenden met een zorgtaak ervaart combinatiedruk. Het wil zeggen dat ze moeite hebben om hun werk te combineren met de zorg die ze aan kinderen of aan mensen in hun naaste omgeving geven. Vrouwen ervaren vaker (22%) combinatiedruk dan mannen (16%). Zelfstandigen ervaren meer combinatiedruk (24%) dan werknemers in loondienst (19%).

Scholing schiet erbij in

De combinatie werken, zorgen en leren is niet voor iedereen makkelijk te maken. Scholing en flexibele werkvormen worden als instrumenten gezien om mensen in staat te stellen langer, flexibeler en beter passend door te werken. Kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, zoals ouderen, lager opgeleiden en flexwerkers krijgen echter relatief weinig scholing. Ook hebben flexwerkers, deeltijders, en lageropgeleiden minder toegang tot flexibele werkvormen, zoals thuiswerken. Voor hen is werken, zorgen en leren op een flexibele arbeidsmarkt vaak nog een moeilijk te realiseren ideaal.

(Platform Over Het Nieuwe Werken)Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid