Stelling
"Je werk met passie doen kweekt perfectionisme."
6
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Met frisse tegenzin langer doorgaan
Langer doorwerken

Met frisse tegenzin langer doorgaan

a840472d4dac74fb49528fe84a0e2280Langer doorwerken? Nee dank u. Meer dan de helft van de Nederlanders met een baan wil weer met pensioen als hij 65 jaar is. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het Wetenschappelijk Bureau van ouderenpartij 50PLUS.

Van de ondervraagde kiezers jonger dan 50 jaar vindt 55 procent dat mensen weer op hun 65e met pensioen moeten. Bij mensen ouder dan 50 loopt dit percentage op naar 70 procent. De kans dat deze wens ook werkelijkheid wordt, is nihil. In een brief aan de Eerste Kamer schreef staatssecretaris Wiebes juist voornemens te zijn de pensioenrichtleeftijd per 2016 te verhogen naar 68 jaar.

Halen we de AOW?
Ook uit andere onderzoeken eerder dit jaar blijkt een frisse tegenzin voor langer doorwerken. Zo is de helft van de werkende mensen er niet zeker van dat hij of zij ooit een AOW-uitkering zal krijgen. Dit bleek uit onderzoek van Robeco eind juni. Gemiddeld wil de werkende Nederlander op een leeftijd van ruim 62 jaar met pensioen; de huidige wet gaat uit van 67 jaar.

Ook uit onderzoek van bureau GfK begin januari bleek al dat Nederlanders liever eerder stoppen met werken. Minstens 40 procent van de werknemers denkt dat ze zelf niet eens in staat zijn om door te gaan tot het 67e jaar.

Pensioenleeftijd omhoog
Toch kruipt de pensioenleeftijd omhoog: de gemiddelde pensioenleeftijd was vorig jaar 63,9 jaar. Dat is 0,3 jaar hoger dan in 2012, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het lijkt er dus op dat de staatssecretaris van de schatkist hoe dan ook zijn gelijk krijgt. En als het dan toch moet, langer doorwerken, hoe doen we dat zo plezierig mogelijk? Klik hier.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Pensioen, Uncategorized
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid