Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Millennial gaat voor plezierig werken
Anders werken

Millennial gaat voor plezierig werken

Uitdaging, een goed salaris, fijne collega’s, maar vooral plezier. Dat zijn de belangrijkste aspecten die millennials zoeken in hun baan, blijkt uit onderzoek dat online pensioenuitvoerder BeFrank heeft laten uitvoeren. Kopzorgen over het pensioen zijn er bij deze generatie nauwelijks.

BeFrank vroeg ruim 1000 millennials naar werk, inkomen en pensioen. Op de vraag ‘wat vind jij het belangrijkste aspect in een baan?’ zet bijna de helft ‘plezier’ helemaal bovenaan. Vrouwen (51%) doen dat nog net iets vaker dan mannen (47%). Op ruime afstand volgen een goed salaris (13,6%), uitdagend werk (11%) en leuke collega’s (5,5%).

Pensioen is nog ver weg

Verder worden onder meer nog doorgroeimogelijkheden en locatie genoemd. “Een goed pensioen daarentegen lijkt millennials nauwelijks iets te deren. Een schamele 0,6 procent van de ondervraagden noemt dat als belangrijkste aspect van hun baan”, vertelt Marianne de Boer, directievoorzitter van BeFrank.

Pensioengat

De meeste millennials verdiepen zich weinig in hun inkomen voor later. Zo heeft iets meer dan de helft van de ondervraagden nog nooit gekeken hoe het met hun pensioen is gesteld. Bijna eenderde deed dat het afgelopen jaar wel minimaal één keer. Ook blijken veel millennials zich geen zorgen te maken over een eventueel pensioengat. Daarvan kun je spreken als een pensionado niet in staat blijkt om minimaal 70 procent van zijn laatstverdiende loon te krijgen.

Te jong voor pensioenzorgen

“Bijna 30 procent vreest straks niet voldoende gespaard te hebben. En dan is er nog de meerderheid (54%) die zegt hier nog niet mee bezig te zijn. De reden? Een flink deel van de millennials vindt zich daarvoor nog te jong en een deel denkt dat het pensioenstelsel niet meer bestaat tegen de tijd dat ze met pensioen gaan”, aldus De Boer. “We weten uit eerdere onderzoeken dat het met het pensioenbewustzijn in Nederland al langere tijd niet goed gesteld is, maar dat er zoveel jonge mensen zijn die geen idee hebben of ze straks rustig van hun oudedag kunnen genieten baart toch wel zorgen.”

Ingewikkeld

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk millennials straks voldoende pensioen hebben opgebouwd, geeft BeFrank aan dat het “altijd helder wil communiceren en ook inzetten op slimme online tools. Zoals de pensioenplanner, waarmee je altijd direct kunt zien wat je hebt opgebouwd. Om mensen aan te moedigen om hun pensioen te bekijken ontwikkelden wij recentelijk verschillende acties, zoals pensioenbijeenkomsten bij klanten op kantoor. Middels pilots gaan we kijken wat het beste resultaat geeft”, aldus De Boer. Volgens haar is dat hard nodig, want veel jonge mensen vinden het pensioen nog steeds taaie kost. Ruim tweederde van de ondervraagden noemt de oudedagsvoorziening ‘een ingewikkeld onderwerp’

Meer informatie

Hoe lang uw medewerkers ook kunnen (of moeten) doorwerken, uiteindelijk komt het pensioen in zicht. Daarom hoort een goede voorbereiding daarop net zo goed bij duurzame inzetbaarheid als talentmanagement, of gezond blijven. En dus krijgt u ook over pensioenen alle actuele informatie tijdens Inzet op Maat, hét vakevent over duurzame inzetbaarheid. Lees het hele programma en schrijf nu in voor maar 35 euro!

(Persbericht BeFrank)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid