Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
25
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Millennial, maak jezelf niet gek
Anders werken

Millennial, maak jezelf niet gek

Ruim 6 op de 10 mensen tussen de 18 en 38, de zogeheten millennial-generatie, geeft aan veel stress te ervaren. Dat bleek onder meer uit onderzoek van EenVandaag onder 2000 millennials, geboren tussen 1980 en 2000. Op HR-Base geeft Flow-specialist Evert Heintz wat tips voor een betere balans. Die haalt hij uit zijn eigen ervaringen als sporter en bergbeklimmer.

Vooral jonge millennials, tussen de 18 en 25 jaar, hebben hier last van: driekwart (76%) van hen geeft aan veel stress te hebben. Bij oudere generaties is dat nog niet de helft (45%).

Moeten maakt gek

De eisen die jongeren zichzelf opleggen blijken heel hoog te zijn, niet alleen op werkgebied, maar ook privé. Dit geeft stress, wat op de lange termijn een ongezonde situatie creëert. Veel jongeren willen zoveel mogelijk online zijn, bijvoorbeeld via social media en bereikbaar zijn voor het werk. Teveel moeten, willen beheersen en actief willen zijn zorgt voor een onbalans.

Versnellen door te vertragen

Vanuit de topsport blijkt hoe belangrijk het is om de juiste balans te vinden tussen ontspanning en inspanning. Juist door voldoende tijd te nemen om te rusten geef je je lichaam de mogelijkheid om te herstellen, zodat op de juiste momenten tot topprestaties kunt komen. De boog kan niet altijd gespannen zijn, want anders krijg je als mens op den duur een burn-out. In het werk geldt hetzelfde, dus zorg voor de juiste balans tussen actief zijn en tijd nemen om de helikopterview te hebben.

Stapje terug werkt beter

Juist door meer aandacht in je werk te brengen ben je productiever en beleef je je werk ook als leuker. Door op 70 procent van je totale vermogen te handelen wordt je 110 procent productief en met plezier. En vier je succes als er een project succesvol afgerond is. Juist door stil te staan bij een bereikt doel geef je jezelf de ruimte om nieuwe creativiteit op te doen voor een volgende uitdaging.

Lichaam en geest zijn één

Het blijkt dat veel mensen die een burn-out hebben opgelopen graag de situatie willen controleren en van zichzelf voortdurend actief moeten zijn. Als de focus teveel op ons denken komt te liggen dan voelen we op den duur niet meer wat belangrijk is voor ons lichaam. Lichaam en geest zijn één, maar als we teveel denken en willen beheersen dan verbreken we die verbinding onbewust. Durven loslaten en rustig ademhalen is een kunst die je weer kunt leren. Veel mensen met een burn-out hebben een oppervlakkige ademhaling, waardoor ze veel energie verliezen.

Ga het gesprek aan

Door vanuit een open houding het gesprek aan te gaan met medewerkers geef je ruimte om preventief tot oplossingen te komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je merkt dat iemand sneller geïrriteerd is of dingen vergeet en hiermee een verandering in gedrag laat zien. Het blijkt juist dat medewerkers het fijn vinden als er een open gesprek mogelijk is. Doe dit wel vanuit respect, zodat medewerkers ook echt het gevoel dat ze hun verhaal kunnen vertellen.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Anders werken, Arbeidsomstandigheden, Blog, Nieuws
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid