Stelling
"De kwaliteit van ons werk kan aanzienlijk omhoog als we meer laten doen door robots."
12
9
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken MKB kan SLIM leren en ontwikkelen
Langer werken

MKB kan SLIM leren en ontwikkelen

Het is zover! Bedrijfsorganisaties kunnen tot 31 maart subsidie aanvragen voor loopbaanadviezen of bijscholing van hun werknemers. Ook kan je subsidie krijgen om een bedrijfsschool op te richten. Het kabinet heeft de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) geopend. Ons advies? Wees er snel bij!

Met de SLIM-regeling wil het kabinet leren en ontwikkelen in het mkb bevorderen. In het mkb is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkend leven. Werkgevers hebben daar vaak minder tijd, geld of kennis voor dan in grotere bedrijven. Ook in de landbouw, de horeca en de recreatiesector is het lastig om een leerrijke werkomgeving te ontwikkelen, omdat er veel seizoensarbeid is. Daarom kunnen in deze sectoren alle bedrijven de subsidie aanvragen, ook grote ondernemingen. Elke (mkb) ondernemer kan een subsidieaanvraag indienen tot €25.000.

Derde leerweg

Ook kunnen ondernemers subsidie krijgen voor medewerkers die tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding willen volgen. De SLIM-regeling vergoedt namelijk een deel van de kosten van een derde leerwegtraject. Meer informatie over het aanvraagproces voor de SLIM-regeling is te vinden op de website hoewerktnederland.nl. Het kabinet trekt structureel €48 miljoen per jaar uit voor SLIM.

Leerrijke werkomgeving

Voor wie dit nu niet redt: er komt een tweede aanvraagperiode tussen 1 en 30 september. Samenwerkingsverbanden kunnen een aanvraag indienen tussen 1 april en 30 juni. Voor hen is de subsidie maximaal €500.000. Het geld kan worden ingezet om een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken. Maar ook om werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een beroepsopleiding op maat te laten doen.

STAP komt er ook aan!

Naast de SLIM-regeling voor ondernemers is het kabinet bezig met een persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen. Koolmees en Van Engelshoven hebben de conceptregeling voor het STAP-budget naar de Tweede Kamer gestuurd. Daar staat in dat zowel werkenden als niet-werkenden vanaf 1 januari 2022 zo’n STAP-budget ter waarde van maximaal €1000 per persoon kunnen aanvragen. Zij kunnen dat inzetten om een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen. Waarschijnlijk is het budget voldoende voor 200.000 aanvragen per jaar. Tot 1 januari 2022 kunnen mensen hun scholingskosten nog fiscaal aftrekken van hun inkomen.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer werken, Nieuws, Rendement op arbeid, Tools
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid