Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Blog ‘Moderne ondernemer moet vitaliteitsbeleid hebben’
Blog

‘Moderne ondernemer moet vitaliteitsbeleid hebben’

Mensen proberen steeds gezonder te leven. Denk aan de hoeveelheden superfoods die te koop zijn en aan de wearables die mensen bewust maken van hun gewoontes. Werknemers verwachten daarom dat gezondheid en welzijn ook op de werkvloer een prioriteit wordt. Om die reden is werknemersgezondheid en -tevredenheid essentieel voor modern ondernemingssucces. Mooi gezegd, maar hoe bereik je dat? Andrea Cantong blogt erover op Het Nieuwe Werken Blog.

Werknemers zeggen vaak dat zij zichzelf zien als iemand die thuis gezond is, maar op het werk ongezond. Twee van de vijf mensen zegt dan ook dat ze naar het welzijnsbeleid van een bedrijf vragen als ze solliciteren naar een nieuwe functie. Meer dan de helft van de managers vermoedt dat ze om deze reden werknemers zijn kwijtgeraakt. Deze cijfers blijken uit recent onderzoek uitgevoerd door Loudhouse in opdracht van Fellowes. Als een slechte werkomgeving een oorzaak is van de uitstroom, dan wil je daar als bedrijf wat tegen doen. Wat kun je doen om de situatie te verbeteren?

Een vitaliteitsbeleid

Werkgevers moeten de gezondheid en tevredenheid van hun werknemers serieus nemen als ze de moraal willen verbeteren, de productiviteit willen verhogen en hun werknemers willen behouden. Voor de meesten begint het bevorderen van het welzijn van werknemers met het invoeren van een vitaliteitsbeleid. Dit pakt tevens het personeelsbehoud aan en vermindert absenteïsme. Een dergelijk beleid spreekt liefst alle personeelsleden aan en inspireert tot een aanhoudende verandering. Daarom is een creatieve benadering van welzijn in het bedrijf noodzakelijk.

Kom in beweging!

De eerste stappen van het beleid kunnen simpel zijn. Bijvoorbeeld door de koektrommel te vervangen door een fruitmand om gezondere gewoontes aan te moedigen. Andere elementen dienen echter extensiever te zijn, zoals de introductie van ergonomisch kantoormeubilair. Belangrijk is dat een vitaliteitsbeleid de manier van werken fundamenteel verbetert. Veel kantoren faciliteren een zittende werkwijze, waarbij werknemers het grootste deel van hun dag zitten en waar e-mail en online chat ervoor zorgen dat mensen zelfs niet meer op hoeven te staan om collega’s te spreken. Dit is vaak de oorzaak van gezondheidsproblemen en komt het welzijn van medewerkers niet ten goede. Laat een slechte werkomgeving en een zittende levenswijze op kantoor niet de oorzaak zijn van het verlies van talenten, maar breng je personeel in beweging!

Goed voor uw retentie

Hoewel hoge inkomsten, tevreden klanten en een aantrekkelijk ogend kantoor belangrijk zijn, het zijn uiteindelijk toch de werknemers die een bedrijf draaiende houden. Beweging leidt tot een prettigere werkomgeving, wat weer resulteert in het behoud van personeel. Om die reden moeten werkgevers vandaag nog hun inzet verhogen en gezondere werkplekken creëren. Een gezond, tevreden en actief personeelsbestand is essentieel voor duurzaam en modern ondernemingssucces!

(Het Nieuwe Werken Blog, Andrea Cantong)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Blog, Gezonder werken, Nieuws, Vitaliteit
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid