Stelling
"Elk werk heeft zin. Anders was het er niet."
8
20
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond Moet het roer helemaal om na de vakantie?
Achtergrond

Moet het roer helemaal om na de vakantie?

0921f8f6d8e141431e42e763874d9108Als financiën, leeftijd en een vast contract geen rol zouden spelen, zou 42 procent van de Nederlanders liefst vandaag nog iets heel anders gaan doen. Vooral om je talenten beter te benutten en om het idee dat het leven meer te bieden heeft. Een derde zou vertrekken naar het buitenland. Dat blijkt uit onderzoek door Van der Mijn & van Dorp, bureau voor loopbaan- en talentontwikkeling.

Ruim 37% van de ondervraagden heeft het idee dat hun talenten niet optimaal worden benut. Een op drie denkt dat er meer moet zijn in het leven. Maar ook moedeloosheid na een zoveelste reorganisatie is voor bijna 28% genoeg reden om het roer om te willen gooien. Een kwart mist uitdaging in het werk. Salaris speelt een minder grote rol. Nog geen 17% geeft dit aan als belangrijkste reden iets anders te willen doen.

Gouden ketenen
Salaris is echter, samen met andere zekerheden als een vast contract, pensioen en verzekeringen voor bijna 1 op de 3 ondervraagden wél de belangrijkste reden om bij de huidige werkgever en in de huidige functie te blijven. Voor een even grote groep vormt het gebrek aan financiële middelen om een switch te kunnen maken of om misgelopen inkomen op te vangen een belemmering. Bijna 30 procent vindt zichzelf te oud om nu nog iets anders te gaan doen. 19% van de ondervraagden weet niet wat ze na een switch zou moeten of willen doen, 17% weet niet hoe ze dit moeten aanpakken.

Wanneer wél?
Als het geld het toelaat, en de zekerheden zijn ook elders te vinden, dan zouden we het wel doen. Bijna 45 procent van de ondervraagden zegt dat voldoende financiële ruimte ze over de streep zou trekken. Iets meer dan 41% wil eerst zeker weten of wat ze willen gaan doen de juiste keuze is. Goede begeleiding is voor iets minder dan een kwart noodzakelijk voor het bepalen van de te nemen stap.

Nicolette van Dorp, samen met Frank van der Mijn managing partner van Van der Mijn & Van Dorp: “We zien in onze beroepspraktijk dagelijks mensen die twijfelen of ze het juiste doen. Daar zitten soms mensen bij die zeggen dat ze het helemaal anders willen doen, maar dat zo veel mensen zo weinig plezier in hun werk beleven is zonde. Wij vinden het percentage 42%,erg hoog.”

Ruimte voor verbetering
Frank van der Mijn: “Het roer drastisch omgooien is vaak niet nodig om weer plezier in je werk te krijgen. In veel gevallen blijkt dat er bij de huidige werkgever of binnen de huidige functie nog flink wat ruimte zit voor verbetering. Een goed gesprek met de manager of HR verantwoordelijke levert vaak al nieuwe inzichten op en kan een goede stap zijn in het hervinden van werkplezier. Een traject met een coach of loopbaanbegeleider kan vervolgens helpen om onbenut of onderbelicht talent boven te halen en tot de juiste keuze te komen. En leeftijd speelt hierin geen rol. Je bent nooit te oud voor verbetering.”Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Achtergrond, Anders werken, Competentiemanagement, Langer werken, Talentontwikkeling, Uncategorized
Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid in coronatijd

Onderzoek_Over_Duurzame_Inzetbaarheid_vakmedianetHoe gaat het nu met onze inzetbaarheid in coronatijd? Houden we het vol of niet? Wat gaat beter, wat juist slechter, bijvoorbeeld qua thuiswerken, leidinggeven op afstand en investeringen in ontwikkeling van mensen? Aukje Nauta en Cristel van de Ven (Factor 5) onderzoeken ook dit jaar hoe de inzetbaarheid van de werkende mens het houdt in deze crisistijd. Omdat dit het tweede onderzoek is in coronatijd, zijn de uitkomsten nog interessanter en relevanter.
Alle reden dus om mee te doen! Klik hier en start de vragenlijst. Het kost 10 minuten.

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid