Stelling
"Een marge aanhouden is mijn belangrijkste wapen tegen stress en werkdruk."
27
5
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Moet je altijd bereikbaar zijn?
Anders werken

Moet je altijd bereikbaar zijn?

Leuk, al die zakelijke communicatieoplossingen. We kunnen altijd en overal met onze collega’s en leidinggevenden in contact staan. Helaas gaat dit wel ten koste van onze privétijd. Ook in de vakantie beantwoorden we veel zakelijke berichten.

Meer dan de helft van de Nederlanders neigt er naartoe om direct te reageren op een werkbericht dat binnenkomt via de mail, WhatsApp, Skype, Twitter of een van de andere kanalen, die we met zijn allen in de gaten houden. Ook tijdens onze vakantie.

Digistress

Dat leidt steeds vaker tot een vorm van digistress. Uit angst om iets belangrijks te missen (FOMA) laten veel mensen toch hun mail, social en andere berichten binnenkomen terwijl ze ‘op vakantie’ of ‘vrij’ zouden moeten zijn. Eén vaste tijd per dag hiervoor afspreken, of alleen pushberichten instellen voorkomt veel irritatie bij gezinsleden en andere mensen met wie u van de vakantie, het concert of het etentje zou moeten genieten.

Werkberichten op vakantie

Reageren op zakelijke berichten in privétijd leidt steeds vaker tot maatschappelijke discussie. In februari gaf minister Asscher van Sociale Zaken al aan dat medewerkers na werktijd onbereikbaar moeten zijn voor hun werkgever. Als de grens tussen privé en werk steeds meer vervaagt, kan dat leiden tot meer stress en burn-out. Goede afspraken maken over down time of offline zijn met werkgever en collega’s kan dat voorkomen.

Eén omgeving

De verschillende communicatietools moeten dan ook het liefst in één gecentraliseerde omgeving draaien, vindt twee derde (60 procent) van de zakelijke eindgebruikers van communicatieoplossingen in het mkb. Dat vinden zij wenselijk voor hun persoonlijke bereikbaarheid, zo blijkt uit onderzoek van telecomleverancier Voiceworks in samenwerking met Magenta Publishing en Multiscope.

Integratie

De meerderheid van de eindgebruikers die Voiceworks onderzocht vindt dat zij privé altijd van zakelijk moeten kunnen scheiden. “Het liefst bepalen ze zelf wanneer en voor wie ze bereikbaar zijn en op welk device hun berichten binnenkomen”, legt Stijn Nijhuis, CEO van Voiceworks uit. “Ze maken graag gebruik van features die de beschikbaarheid van collega’s laten zien en die ervoor zorgen dat je automatisch wordt teruggebeld wanneer een collega die je niet te pakken kreeg weer beschikbaar is. Ook zeggen eindgebruikers dat zij het handig vinden om gebruik te maken van één geïntegreerd systeem waar alle berichten en data op binnen komen, zodat zij hun bereikbaarheid eenvoudiger in eigen hand kunnen houden.”

Meer datagebruik

Uit het onderzoek van de drie organisaties onder 370 zakelijke eindgebruikers in het mkb blijkt dat het dataverbruik is toegenomen met 61 procent (gemiddeld per gebruiker van 20 tot 32 MB per dag) over het jaar 2016 ten opzichte van 2015. Dit is echter niet ten koste gegaan van telefoneren; het aantal belminuten in 2016 steeg eveneens met 4 procent.

Meerdere middelen

Bijna alle Nederlanders (93 procent) gebruiken meerdere communicatiemiddelen zoals telefonie, Whatsapp, Skype, Facebook en Twitter, ten opzichte van 5 jaar geleden. De helft van de onderzochte eindgebruikers maakt zowel zakelijk als privé gebruik van zijn mobiele telefoon. Iedere Nederlander gebruikt gemiddeld zo’n 30 apps en op elke app wordt gemiddeld 2,5 uur per maand gespendeerd.

(Platform Over Het Nieuwe Werken)Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid