Stelling
"Een algemene opleidingenpot is een moderne aflaat."
7
5
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond Naar zelfsturende inzetbaarheid …
Achtergrond

Naar zelfsturende inzetbaarheid …

026b43011949bae9a457d305f726931dHR-managers vinden het vaak lastig om concrete doelen te benoemen voor duurzame inzetbaarheid. Meestal blijft het steken bij kreten als langer kunnen doorwerken (25%), en meer productiviteit (17%). Maar weinig organisaties werken aan de ontwikkeling van een loopbaan van minstens 8 jaar in het eigen bedrijf. De meeste werkgevers kiezen voor kortetermijnprojecten, constateert Cinop, die er vorig jaar uitgebreid onderzoek naar deed.

Van de 400 ondervraagde HR-managers vindt een op drie dat dat de medewerker helemaal zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen loopbaan en duurzame ontwikkeling. Slechts 3 procent vindt dat de werkgever daar als enige voor op moet draaien. Nog geen 10 procent van de HRM’ers houdt bij loopbaanbeleid specifiek rekening met doelgroepen als laagopgeleiden of ouderen. De helft doet helemaal niet aan doelgroepenbeleid en een op de acht weet eigenlijk niet of er binnen de organisatie speciale doelgroepen zijn aangewezen.

Werknemer vooral aan zet
Waarschijnlijk kiest u dus voor gedeelde verantwoordelijkheid met de nadruk op de werknemer, zoals ook blijkt uit de jaarlijkse onderzoeken naar duurzame inzet in 2013 en 2014. En dat betekent dat de werknemers ook aan de slag zullen moeten met het onderwerp. Waarbij u ze niet kunt blijven stimuleren om toch alstublieft ook zelf wat te doen. Dus moeten uw werknemers uit zichzelf gaan zorgen dat ze op tijd hun plannen maken en hun eventuele aanvragen indienen. En daar hoort ook bij: tijdig communiceren met hun leidinggevende.

HR speelt cruciale rol
Dit alles kunt u natuurlijk niet direct overlaten aan de werknemer. HR speelt een cruciale rol bij het opzetten en uitbouwen van duurzame inzetbaarheid binnen het bedrijf. U moet blijven stimuleren en faciliteren. Tijdens de Inspiratiedag Over Duurzame Inzetbaarheid, op dinsdag 9 december in Doorn, krijgt u een praktisch 5-stappenplan aangereikt dat u direct zelf kunt invullen. Dat doet u tijdens de praktijkcase van Qidos: Vertaal succes naar uw eigen plan. Het stappenplan bevat concrete handvatten en instrumenten waarmee u zelf uw eigen plan van aanpak maakt, toegesneden op de (eigen)aardigheden van uw medewerkers en organisatie. U gebruikt daarbij de ervaringen van andere deelnemers, en u kunt collega’s om hun mening vragen over uw eigen ideeën en aanpak.

Edwin Brink, consultant bij Qidos, leidt de case. Hij heeft veel ervaring met programma’s voor duuzame inzetbaarheid. Edwin wordt gewaardeerd om zijn creativiteit, open communicatie en grote betrokkenheid.

Maak kennis met dit instrument dat u helpt om tot een weloverwogen, gedragen plan van aanpak te komen voor het thema duurzame inzetbaarheid. Het geeft u handvatten voor implementatie. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Achtergrond, Anders werken, Competentiemanagement, Implementatie, Opleiden en ontwikkelen, Tools, Uncategorized
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid