Stelling
"Elk werk heeft zin. Anders was het er niet."
8
20
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Niet klagen maar opleiden
Anders werken

Niet klagen maar opleiden

dab21686e979018f6d0780135330cc8bWerkgevers die merken dat hun personeelsbestand niet is zoals ze willen, moeten niet klagen, maar opleiden. Na jaren van financiële malaise is opleiden er bij veel bedrijven bij ingeschoten. Ook op de HR-afdeling.

De kennis van werknemers past niet meer bij wat werkgevers vragen van hun personeel. Dat bleek onlangs uit onderzoek van detacheringsbureau Yacht (onderdeel van Randstad) onder 449 HR-managers. De economische crisis heeft ertoe geleid dat professionals met een baan angstvallig vasthouden aan hun huidige functie. Aan vakkennis wordt niet gewerkt, want werkgevers houden het geld liever in hun zak, in plaats van te investeren in trainingen en cursussen. Nu het einde van de economische crisis in zicht lijkt, moeten werkgevers hun bedrijf weer opbouwen met slecht opgeleide medewerkers.

Kloof
Op de HR-afdeling blijkt dat vooral uit de manier waarop personeelsmanagers nieuwe medewerkers proberen te werven. Het is voor HR-managers niet duidelijk hoe jonge professionals naar een nieuwe baan zoeken. De ontwikkelingen in de markt voltrekken zich in een rap tempo. Denk aan de opkomst van sociale media en ‘big data’. Managers moeten leren hoe ze snel kunnen inspelen op zulke ontwikkelingen.

Werkgevers die daaraan geen aandacht besteden, maken de kloof tussen het talent dat zij zoeken en de mensen die ze in huis hebben onnodig groot. Enerzijds doordat ze op de HR-afdeling met een suboptimale ploeg werken, maar ook doordat diezelfde HR-managers vervolgens niet weten hoe zij succesvol nieuwe medewerkers voor in de rest van het bedrijf kunnen rekruteren.

Let op wervingsmethodes
Ook de onderzoekers van Yacht geven aan dat werkgevers aandacht moeten besteden aan hun wervingsmethodes: hoewel de economische crisis nog niet helemaal achter de rug is, zou er nu al een ‘war for talent’ woeden op het gebied van bijvoorbeeld big data. Een expertise die juist op HR-afdelingen aandacht nodig heeft.

Werkgevers leggen de oorzaak van de kloof tussen het talent dat zij in huis hebben en het talent dat zij zouden willen vooral bij hun werknemers. Zij moeten de hand in eigen boezem steken. Ze kunnen de verantwoordelijkheid voor de kenniskloof niet zomaar bij hun personeel neerleggen.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsmarkt, Competentiemanagement, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Talentontwikkeling, Uncategorized
Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid in coronatijd

Onderzoek_Over_Duurzame_Inzetbaarheid_vakmedianetHoe gaat het nu met onze inzetbaarheid in coronatijd? Houden we het vol of niet? Wat gaat beter, wat juist slechter, bijvoorbeeld qua thuiswerken, leidinggeven op afstand en investeringen in ontwikkeling van mensen? Aukje Nauta en Cristel van de Ven (Factor 5) onderzoeken ook dit jaar hoe de inzetbaarheid van de werkende mens het houdt in deze crisistijd. Omdat dit het tweede onderzoek is in coronatijd, zijn de uitkomsten nog interessanter en relevanter.
Alle reden dus om mee te doen! Klik hier en start de vragenlijst. Het kost 10 minuten.

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid