Stelling
"Bij langer thuiswerken moet je het werk zelf heel anders inrichten."
27
4
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Nieuwe subsidie voor eerlijk, veilig en gezond werk
Gezonder werken

Nieuwe subsidie voor eerlijk, veilig en gezond werk

Tot 31 juli kunt u een nieuwe subsidie aanvragen, bedoeld voor projecten voor eerlijk, veilig en gezond werk in bedrijven en branches. Het gaat om projecten die gericht zijn op onderzoek, preventie of voorlichting over eerlijk, gezond of veilig werken.

Eerlijk werk heeft onder meer betrekking op juiste beloning, gelijke behandeling en fatsoenlijke arbeidstijden. Bij gezond en veilig werk kan het bijvoorbeeld gaan om fysieke en psychosociale arbeidsbelasting (PSA), ongewenste omgangsvormen en duurzame inzetbaarheid. Sinds 17 juni kunnen werkgevers- en werknemersorganisaties subsidie aanvragen voor projecten die als doel preventie hebben, of het vergroten van kennis over eerlijk, gezond of veilig werk. Voorbeelden zijn (pilot-)onderzoek of nieuwe werkwijzen, of voorlichtingsactiviteiten of trainingen aan groepen. De sluitingsdatum is 31 juli 2019. Het minimum subsidiebedrag is 25.000 euro.

Onderzoek, nieuwe werkwijzen of voorlichting

Juist in een krappe arbeidsmarkt is het bewust aan de slag gaan met de thema’s eerlijk, gezond en veilig werken van belang voor het vinden, binden en boeien van goed personeel, stelt het subsidiërende Ministerie van Sociale Zaken. Kern van de regeling is het stimuleren van goed werkgeverschap. In de subsidiepot zit 600.000 euro. Er geldt het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’-principe.

Programma

De subsidieregeling maakt deel uit van het sinds vorig jaar lopende programma ‘Eerlijk, Gezond en Veilig Werk’. Dat programma moet bijdragen aan betere naleving van de regels. Het programma is ook bedoeld als ondersteuning van eigen initiatieven in bedrijven en branches voor eerlijk, gezond en veilig werk. De initiatiefnemers hopen dat deze thema’s ook na afloop van het programma (2021) op de agenda’s blijven staan. Zodat er blijvend meer aandacht voor is. De website gezondenveiligwerkt.nl biedt bedrijven een overzicht van kennis, instrumenten en goede praktijken.

Co-financiering

De subsidieregeling is gebaseerd op cofinanciering. Volgens de aanvraagcriteria bedraagt het minimum subsidiebedrag 25.000 euro. In principe bedraagt de subsidie 50% van de subsidiabele kosten. Als thema’s worden gecombineerd kan het maximale percentage van de subsidie mogelijk 80% zijn.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Gezonder werken, Nieuws, Tools
De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid