Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
24
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Nieuwe subsidie voor ontwikkeling binnen sectoren
Langer werken

Nieuwe subsidie voor ontwikkeling binnen sectoren

Er is een nieuwe loot aan de subsidieboom van NL leert door: de Tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van sectoraal maatwerk. Met de regeling kunnen sectoren gratis ontwikkeladvies, scholing, begeleiding naar ander werk of EVC-certificaten aanbieden.

De regeling is bedoeld voor samenwerkingsverbanden binnen secoren van het bedrijfsleven. Denk aan werkgeversverenigingen, werknemersverenigingen, O&O-fondsen. En ook andere ‘betrokkenen’ bij opleiding en ontwikkeling, waaronder bedrijfsopleiders, aanbieders van EVC-procedures, loopbaanadviseurs. Een samenwerkingsverband kan worden georganiseerd binnen een of meer sectoren of binnen een of meer branches. De hoofdaanvrager moet namens de anderen kunnen optreden.

Samenwerkingsverbanden

Dit samenwerkingsverband kan gratis ontwikkeladviezen, begeleiding naar werk, scholing en EVC-procedures aanbieden bij mensen die een band hebben met de Nederlandse arbeidsmarkt, minstens 18 jaar ouder zijn en de pensioengerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt. De band met de Nederlandse arbeidsmarkt wordt aangenomen als de deelnemer een Burgerservicenummer (BSN) heeft.

Welke activiteiten?

Subsidie is alleen mogelijk voor een of meer van de volgende 4 activiteiten:

  • het geven van ontwikkeladvies;
  • begeleiding naar ander werk;
  • scholing;
  • het verzorgen van een EVC-procedure.

Hoe aanvragen?

Aanvragen kan vanaf 15 maart tot uiterlijk 26 april 2021 om 17.00 uur bij het agentschap Uitvoering van Beleid SZW. Meer informatie over de regeling, de criteria en de aanvraagprocedure is daar ook te vinden. De minimale aanvraag bedraagt 700 euro, en maximaal kan 80 procent van de gemaakte kosten worden vergoed.

Snel uitverkocht?

Snel aanvragen is aan te raden. De eerdere 2 subsidieregelingen van het crisisprogramma NL leert door waren binnen zeer korte tijd uitverkocht. Waaronder de subsidie voor ontwikkeladvies NLLD-OA, en de regeling voor om-, her of bijscholing NLLD-S.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer werken, Nieuws, Tools
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid