Stelling
"Ouderen moeten beter leren luisteren naar wat jongeren echt willen."
8
6
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken On a clear day you can see …
Anders werken

On a clear day you can see …

Verrekijker

Het gaat goed met de meeste Nederlandse bedrijven. En dan durft het management vaker wat verder vooruit te kijken. Op een heldere dag zie je meer, toch? Tweederde probeert nu vijf jaar in de toekomst te kijken, en wil daar het talent op laten aansluiten. Vorig jaar durfde de helft niet verder te kijken dan drie jaar vooruit. Zo blijkt uit de Raet HR Benchmark.

Talentmanagement en strategische personeelsplanning staat dit jaar in de top-3 van prioriteiten bij 44 procent van de directies en 35 procent van de HR-professionals. Maar ook vindt een derde van de directeuren dat HR meer expertise nodig heeft op het gebied van strategische personeelsplanning. Vier van elke tien HR-mensen erkent dat ze momenteel te weinig handvatten en tools hebben voor strategische personeelsplanning op de langere termijn. Ook hebben ze te weinig tijd voor dit onderwerp, omdat ze veel tijd moeten besteden aan administratieve taken.

Meer kwaliteit in de personeelsplanning

Daarnaast worstelt de helft nog met het ervaringsfeit dat strategische personeelsplanning nog steeds niet echt ver vooruit kan kijken. Vaak wordt de horizon alleen maar korter, en dan wordt talentmanagement lastiger. Ook vindt bijna de helft van de HR-functionarissen dat het nog steeds teveel gaat over de hoeveelheid mensen in plaats van de eigenschappen van die mensen. Wel vindt 84 procent van de bestuurders strategische personeelsplanning nu belangrijk, omdat het een randvoorwaarde is om talentmanagement echt van de grond te krijgen.

‘Ontwikkel het werk richting de mensen’

Peter Kuijt, kennismanager Talent Management bij Raet: “Het is goed dat strategische personeelsplanning bij veel bedrijven weer bovenaan de prioriteitenlijst staat. Voor organisaties is het wel belangrijk om zich eerst af te vragen waarom zij hiermee willen beginnen. Het moet geen middel zijn om mensen te ontwikkelen richting werk, maar juist andersom. Bij strategische personeelsplanning staat de mens centraal en dat is precies waarom dit een randvoorwaarde is voor talentmanagement.”

Doel en visie eerst ontwikkelen

Hoe koppel je de strategische personeelsplanning over drie tot vijf jaar dan aan een programma voor talentmanagement? Kuijt: “Door een personeelsplanning te maken wordt duidelijker welke drijfveren en talenten bij medewerkers nodig zijn om uiteindelijk het hogere doel van de organisatie te bereiken. Het geeft medewerkers en leidinggevenden de handvatten om de ontwikkeling van de organisatie en de ontwikkeling van medewerkers goed op elkaar af te stemmen. Het is belangrijk dat bedrijven hun personeelsplanning ook afstemmen op de visie van het bedrijf en waar je als bedrijf naar toe groeit. Stem daar de competenties op af.” Maar strategisch talentmanagement blijft lastig. Wie deze vier valkuilen omzeilt, neemt in elk geval de eerste horden.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws, Tools
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid