Stelling
"Ik doe het moeilijkste werk altijd aan het eind van de ochtend."
7
43
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken On a clear day you can see …
Anders werken

On a clear day you can see …

Verrekijker

Het gaat goed met de meeste Nederlandse bedrijven. En dan durft het management vaker wat verder vooruit te kijken. Op een heldere dag zie je meer, toch? Tweederde probeert nu vijf jaar in de toekomst te kijken, en wil daar het talent op laten aansluiten. Strategisch talentmanagement. Vorig jaar durfde de helft niet verder te kijken dan drie jaar vooruit. Zo blijkt uit de Raet HR Benchmark.

Talentmanagement en strategische personeelsplanning staat dit jaar in de top-3 van prioriteiten bij 44 procent van de directies en 35 procent van de HR-professionals. Maar ook vindt een derde van de directeuren dat HR meer expertise nodig heeft op het gebied van strategische personeelsplanning. Vier van elke tien HR-mensen erkent dat ze momenteel te weinig handvatten en tools hebben voor strategische personeelsplanning op de langere termijn. Ook hebben ze te weinig tijd voor dit onderwerp, omdat ze veel tijd moeten besteden aan administratieve taken.

Meer kwaliteit in de personeelsplanning

Daarnaast worstelt de helft nog met het ervaringsfeit dat strategische personeelsplanning nog steeds niet echt ver vooruit kan kijken. Vaak wordt de horizon alleen maar korter, en dan wordt talentmanagement lastiger. Ook vindt bijna de helft van de HR-functionarissen dat het nog steeds teveel gaat over de hoeveelheid mensen in plaats van de eigenschappen van die mensen. Wel vindt 84 procent van de bestuurders strategische personeelsplanning nu belangrijk, omdat het een randvoorwaarde is om talentmanagement echt van de grond te krijgen.

‘Ontwikkel het werk richting de mensen’

Peter Kuijt, kennismanager Talent Management bij Raet: “Het is goed dat strategische personeelsplanning bij veel bedrijven weer bovenaan de prioriteitenlijst staat. Voor organisaties is het wel belangrijk om zich eerst af te vragen waarom zij hiermee willen beginnen. Het moet geen middel zijn om mensen te ontwikkelen richting werk, maar juist andersom. Bij strategische personeelsplanning staat de mens centraal en dat is precies waarom dit een randvoorwaarde is voor talentmanagement.”

Doel en visie eerst ontwikkelen

Hoe koppel je de strategische personeelsplanning over drie tot vijf jaar dan aan een programma voor talentmanagement? Kuijt: “Door een personeelsplanning te maken wordt duidelijker welke drijfveren en talenten bij medewerkers nodig zijn om uiteindelijk het hogere doel van de organisatie te bereiken. Het geeft medewerkers en leidinggevenden de handvatten om de ontwikkeling van de organisatie en de ontwikkeling van medewerkers goed op elkaar af te stemmen. Het is belangrijk dat bedrijven hun personeelsplanning ook afstemmen op de visie van het bedrijf en waar je als bedrijf naar toe groeit. Stem daar de competenties op af.” Maar strategisch talentmanagement blijft lastig. Wie deze vier valkuilen omzeilt, neemt in elk geval de eerste horden.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws, Tools
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid