Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Ontdek de kracht van ouderdom
Langer doorwerken

Ontdek de kracht van ouderdom

Niet alleen worden we allemaal ouder, we blijven ook langer fitter. Niet zozeer fysiek, vooral geestelijk zijn we langer inzetbaar. Werkgevers en werknemers moeten dus een omslag maken in hun denken: van de baan voor het leven naar een leven lang leren. Zodat we beter, en breder inzetbaar blijven.

We moeten naar een situatie waarin we de toegevoegde waarde van werkenden, ongeacht hun leeftijd, zien. Belangrijk hierbij is dat organisaties steeds en uit zichzelf blijven kijken naar manieren om de oudere werknemer gezond en redelijk welvarend een aantrekkelijke en uitdagende functie te blijven bieden. Waarin hij en zij natuurlijk zo productief mogelijk blijft voor de organisatie. Kijk naar de mogelijkheden die de werknemer zelf (nog) heeft, en vergeet de snelle en voorgekookte oordelen zoals “wil niet, kan niet, mag niet”.

Meer weten is meer kunnen

Hoogleraar Beatrice van der Heijden houdt een key note  tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid op dinsdag 23 juni waarin ze uitgaat van de kracht van senioriteit. Want die is er, ook al zien veel mensen in de organisatie dat nog niet. Haar motto is: je weet meer als je ouder bent, dus je kunt meer.

Tijdens haar lezing zoekt Van der Heijden samen met u antwoord op vier loopbaangerelateerde vragen van seniore werknemers:

  • Hoe lang moet ik nog doorwerken?
  • Hoe lang kan ik nog doorwerken?
  • Hoe lang mag ik nog doorwerken?
  • Hoe lang wil ik nog doorwerken?

Zo ontdekt u hoe de loopbaanontwikkeling van een senior eruit kan zien en hoe u samen met oudere werknemers aan hun employability kunt werken.

Klik hier voor meer informatie over de keynote lezing van Beatrice van der Heijden tijdens het Congres Over Duurzame InzetbaarheidPrint Friendly, PDF & Email
Categorie : Langer doorwerken, Nieuws, Talentontwikkeling
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid