Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsmarkt Ook met tijdelijke mensen moet het “duurzaam” klikken ..
Arbeidsmarkt

Ook met tijdelijke mensen moet het “duurzaam” klikken ..

HR moet zich veel meer bemoeien met de inhuur van externen. Nu wordt deze taak vaak aan Inkoop over gelaten, terwijl het juist HR is die kan zorgen dat er goede match is tussen ZZP’er en de bedrijfscultuur. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau FastFlex, onder 617 eenpitters.

Ruim een kwart van de ondervraagde zzp’ers denkt dat problemen rond het inhuurproces vooral ontstaan als HR te weinig betrokken wordt bij de inhuur. Wat twee van elke drie zzp’ers opvalt, is dat opdrachtomschrijvingen van organisaties niet overeenkomen met de werkelijkheid. Daarnaast geeft 58 procent aan dat er bij de matching tussen zzp’er en opdrachtgever te weinig gekeken wordt naar bedrijfscultuur. En bijna de helft zegt dat deze mismatch tot slechtere werkprestaties leidt.

Hard en soft skills matchen
Uit het onderzoek blijkt ook dat de taken waar HR gespecialiseerd in is, zoals matching van hard skills en soft skills, goede taakomschrijvingen en de match met de bedrijfscultuur, te weinig aan bod komen als het gaat om de inhuur van zzp’ers. Die taak is meestal belegd bij inkoopmedewerkers, die zich met name focussen op uurtarief en hard skills. Hierdoor zit niet altijd de juiste zzp’er op de juiste klus. Om de flexibele schil beter in te richten is samenwerking tussen HR en inkoop noodzakelijk`, stelt FastFlex.

Krachten bundelen

Jeroen Groothoff, Sales Manager bij FastFlex: “Zowel organisaties als zzp’ers hebben baat bij een efficiëntere invulling van de flexibele schil. Het is belangrijk dat HR-professionals daarom meer betrokken worden bij het externe inhuurproces. Zij hebben goed zicht op het type medewerker qua expertise en ervaringen het beste past bij een opdracht. Om HR en inkoop meer te laten samenwerken, hebben zij één centraal platform nodig waarmee ze eenvoudig in contact kunnen komen met zzp’ers en bovendien grip krijgen op het gehele inhuurproces. Op die manier krijgen zowel inkoopmedewerkers als HR-professionals inzicht in wat er leeft onder zzp’ers, waar zij behoefte aan hebben en wie er voor welke opdracht beschikbaar is. Als HR en inkoop hun krachten bundelen, kunnen zij hun organisatie op de juiste manier klaarstomen voor de toekomst.”

Meer informatie
Pascal Willems praat u tijdens een studiemiddag bij over de aandachtspunten bij het inhuren van zzp’ers. Met concrete voorbeelden leert u hoe u potentiële kansen en gevaren kunt onderscheiden zodat u de juiste keuzes kan maken. Klik hier voor meer informatie.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsmarkt, Arbeidsrelaties, Competentiemanagement, Langer werken, Nieuws, Talentontwikkeling, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid