Stelling
"Het Nieuwe Beoordelen helpt vooral de midcareers met langer en beter doorwerken."
9
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Opnieuw gratis advies over duurzame inzet!
Gezonder werken

Opnieuw gratis advies over duurzame inzet!

avondrood voor fysiek werk

Dankzij een subsidie van SZW kan AWVN 40 MKB-bedrijven gratis adviseren over duurzame inzetbaarheid. Aanmelden kan nog, maar inmiddels zijn wel bijna alle beschikbare adviestrajecten vergeven, zo meldt AWVN op haar website.

MKB-Nederland en AWVN hebben in 2016 een convenant gesloten om samen werk te maken van duurzame inzetbaarheid binnen het MKB. Beide belangenverenigingen van werkgevers hebben toen 50 bedrijven gratis kunnen adviseren over duurzame inzetbaarheid, door de gekoppelde subsidie. In de tweede fase van het project kan AWVN dankzij een nieuwe subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) opnieuw MKB-bedrijven tot 250 medewerkers gratis adviseren over de beste manieren waarop het bedrijf en de werknemers duurzamer inzetbaar kunnen worden.

Advies over duurzame inzet

De subsidieregeling van het ministerie van SZW is bedoeld om advies in te winnen over duurzame inzetbaarheid in de eigen onderneming. Voor elk bedrijf is maximaal € 2.000 beschikbaar. Van deelnemende bedrijven wordt als tegenprestatie een minimale investering in eigen tijd gevraagd. AWVN voert sinds begin mei in het kader van deze regeling een adviestraject uit bij MKB-bedrijven. Elk bedrijf dat deelneemt moet direct of indirect aangesloten zijn bij MKB-Nederland of AWVN.

Heldere diagnose

Het adviestraject van AWVN start met een heldere diagnose door een HR-adviseur van AWVN van de huidige stand van zaken op het gebied van duurzame inzetbaarheid binnen de onderneming. Deze diagnose krijgt vorm door een werksessie samen met de ondernemer of bedrijfsleider, medewerkers en leidinggevenden met verschillende posities in de organisatie. Op basis van deze werksessie stelt de adviseur een advies op voor de verdere aanpak, en bespreekt dit met de opdrachtgever.

Snel aanmelden!

Inmiddels zijn 35 van de 40 gratis adviestrajecten voor het komend jaar vergeven. Wilt u ook voor een gratis adviestraject in aanmerking komen, meld u dan snel aan. Neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn, werkgeverslijn@awvn.nl of 070 – 850 86 05.

(Bron: AWVN)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid