Stelling
"Ouderen moeten beter leren luisteren naar wat jongeren echt willen."
8
6
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Opnieuw gratis advies over duurzame inzet!
Gezonder werken

Opnieuw gratis advies over duurzame inzet!

Persoonlijk ontwikkelbouwwerk

Dankzij een subsidie van SZW kan AWVN 40 MKB-bedrijven gratis adviseren over duurzame inzetbaarheid. Aanmelden kan nog, maar inmiddels zijn wel bijna alle beschikbare adviestrajecten vergeven, zo meldt AWVN op haar website.

MKB-Nederland en AWVN hebben in 2016 een convenant gesloten om samen werk te maken van duurzame inzetbaarheid binnen het MKB. Beide belangenverenigingen van werkgevers hebben toen 50 bedrijven gratis kunnen adviseren over duurzame inzetbaarheid, door de gekoppelde subsidie. In de tweede fase van het project kan AWVN dankzij een nieuwe subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) opnieuw MKB-bedrijven tot 250 medewerkers gratis adviseren over de beste manieren waarop het bedrijf en de werknemers duurzamer inzetbaar kunnen worden.

Advies over duurzame inzet

De subsidieregeling van het ministerie van SZW is bedoeld om advies in te winnen over duurzame inzetbaarheid in de eigen onderneming. Voor elk bedrijf is maximaal € 2.000 beschikbaar. Van deelnemende bedrijven wordt als tegenprestatie een minimale investering in eigen tijd gevraagd. AWVN voert sinds begin mei in het kader van deze regeling een adviestraject uit bij MKB-bedrijven. Elk bedrijf dat deelneemt moet direct of indirect aangesloten zijn bij MKB-Nederland of AWVN.

Heldere diagnose

Het adviestraject van AWVN start met een heldere diagnose door een HR-adviseur van AWVN van de huidige stand van zaken op het gebied van duurzame inzetbaarheid binnen de onderneming. Deze diagnose krijgt vorm door een werksessie samen met de ondernemer of bedrijfsleider, medewerkers en leidinggevenden met verschillende posities in de organisatie. Op basis van deze werksessie stelt de adviseur een advies op voor de verdere aanpak, en bespreekt dit met de opdrachtgever.

Snel aanmelden!

Inmiddels zijn 35 van de 40 gratis adviestrajecten voor het komend jaar vergeven. Wilt u ook voor een gratis adviestraject in aanmerking komen, meld u dan snel aan. Neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn, werkgeverslijn@awvn.nl of 070 – 850 86 05.

(Bron: AWVN)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid