Stelling
"Thuiswerkers hebben een ritueel nodig om de werkdag af te sluiten."
33
7
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Balans werk-privé OR-leden aan de slag met duurzame inzetbaarheid
Balans werk-privé

OR-leden aan de slag met duurzame inzetbaarheid

De winst die met duurzame inzetbaarheid te behalen valt voor zowel werkgever als werknemer is aanzienlijk. Als alle werkgevers erin slagen het ziekteverzuim met 1%-punt terug te dringen, levert dat jaarlijks € 2,6 miljard op.

Schakel
De ondernemingsraad vormt van nature een belangrijke schakel tussen werkgever en werknemer. Op dinsdag 10 september verzamelen daarom 350 OR-leden uit heel Nederland zich om kennis en inspiratie op te doen over duurzame inzetbaarheid en de toepasbaarheid van dit principe binnen hun eigen organisatie. 26% van alle deelnemende OR-leden aan dat hun organisatie op dit moment nog niet aan de slag is met duurzame inzetbaarheid. Ruim 34% van de OR-leden geeft aan dat hij of zij onvoldoende kennis van het onderwerp heeft.

Stappen zetten
De potentiële beroepsbevolking neemt met driekwart miljoen mensen af. Tegelijkertijd werken we langer door en blijft vakmanschap belangrijk. Om deze uitdagingen voor de toekomst het hoofd te bieden, maar ook kansen voor economische groei te benutten, is het belangrijk om stappen te zetten op het gebied van arbeidsmobiliteit en de ontwikkeling van werknemers.

Op de agenda
De bijeenkomst ‘Beter werken, langer werken: kennis- en inspiratiedag voor OR-leden’ vindt dinsdag 10 september van 15.00-19.00 plaats in Doorn. Het is een initiatief van SBI, FNV Formaat, CAOP, en het project duurzame inzetbaarheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vragen die centraal staan zijn: Wat kun je doen als OR-lid om mee te werken aan duurzame inzetbaarheid en hoe ga je in gesprek met de verschillende partijen binnen de organisatie?

Het ministerie van SZW wil het onderwerp Duurzame Inzetbaarheid op de agenda krijgen van werkgevers en werknemers, hen stimuleren en faciliteren zelf werk te maken van duurzame inzetbaarheid.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Balans werk-privé, Implementatie, Langer doorwerken, Langer werken, Medezeggenschap, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Politieke besluitvorming, Uncategorized
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid