Stelling
"Wie vaker korte pauzes houdt, werkt productiever en prettiger."
40
2
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Oudere IT’er zou zò aan de bak kunnen…
Langer werken

Oudere IT’er zou zò aan de bak kunnen…

Veel oudere ICT’ers zouden direct weer aan het werk kunnen. Er is een groot tekort aan IT-specialisten. Dat meldde de onafhankelijke beroepsvereniging voor ICT’ers Ngi-NGN. Maar veel werkgevers vinden ICT’ers van 45 jaar en ouder te oud.

Volgens de meest recente Marktmonitor ICT van de beroepsorganisatie komt het tekort aan ICT’ers dit jaar uit op 5000 tot 7000. Tegelijk worden volgens cijfers van UWV circa 6700 werkloosheidsuitkeringen uitgekeerd aan middelbaar en hoger opgeleide ICT’ers.

Werkgever vind ze te oud

Ngi-NGN stelt dat 58 procent van de ICT’ers in de WW 45 jaar of ouder is. Zij komen volgens de vereniging niet aan de bak omdat werkgevers ze te oud vinden. De beroepsorganisatie roept werkgevers daarom op om te investeren in omscholing van kandidaten. “Het wordt tijd dat ze hun verantwoordelijkheid nemen, voor ervaring durven te kiezen en deze mismatch oplossen”, aldus Ngi-NGN.

Steeds meer ICT’ers nodig

De vraag naar ICT-personeel is sinds vorig jaar al flink aan het stijgen. Zo bleek uit onderzoek van het UWV naar de werkgelegenheid in de ICT-sector vorig jaar. De uitkeringsinstantie verwachtte toen ook tekorten als er geen maatregelen worden genomen. Het aantal vacatures in de sector liep vorig jaar op naar 34.0000, een stijging van twintig procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De meeste baankansen ontstaan volgens het UWV op hoger niveau en dan met name in de arbeidsmarktregio’s Groot-Amsterdam en Midden-Utrecht, Haaglanden en Zuidoost Brabant.

‘Leeftijd geen bezwaar’

Een van de bedrijven die hard op zoek is naar ICT’ers is de NS. Het nationale spoorbedrijf. “Het gaat om functies zoals systeemanalist en informaticaspecialist. Daarnaast ontstaan nieuwe functies en beroepen door technologische ontwikkelingen, zoals 3D-printing en big data,” liet Zita Odink, bij de NS verantwoordelijk voor de werving, vorig jaar september optekenen in het AD. Leeftijd geen bezwaar, aldus Odink. “Als hij de goede papieren heeft, als hij elektrotechniek heeft gestudeerd of lucht- en ruimtevaartechniek, dan is leeftijd geen enkel probleem.”Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid