Stelling
"Bij hybride werken gaat het er weer om wat je kunt, niet wie je kent."
8
2
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Oudere werknemer veerkrachtiger dan jongere
Anders werken

Oudere werknemer veerkrachtiger dan jongere

In een tijd van oplopende werkloosheid wordt van bedrijven steeds meer creativiteit gevraagd om in een veranderende markt succesvol te opereren. Uit onderzoek blijkt dat vooral oudere werkenden in zo’n situatie over veerkracht beschikken; ze zijn flexibeler en passen zich makkelijker aan.

In het onderzoek (uitgevoerd door TNS Nipo onder bijna 2000 mensen in opdracht van Tempo-Team) geeft een groot deel van de werkenden van 46 jaar en ouder aan het hoofd niet te buigen voor moeilijke tijden; zij blijven rustig, houden het overzicht en denken in oplossingen.

Vrouwen zijn optimistischer
Daarnaast vindt het grootste deel (89 procent) van deze groep altijd wel een manier om met lastige werksituaties om te gaan. Dat percentage ligt onder jongeren beduidend lager (54 procent). En… als het om tegenslagen op het werk gaat, zijn vrouwen optimistischer dan mannen. 20 procent van de mannen hebben moeite met het achter zich laten van tegenslagen, bij de vrouwen ligt dat percentage op 10.

Het onderzoek laat verder zien dat werknemers onzekerder zijn dan hun manager. Vergeleken met managers gaan relatief minder medewerkers uit van een positieve uitkomst bij onzekerheden: managers 73 procent tegen 63 procent van de werknemers.

De resultaten van dit onderzoek hebben alles te maken met de waarde van het psychologisch kapitaal binnen organisaties: het welbevinden van werknemers. Volgens Fred Luthans, professor Management en Organisatiegedrag aan de Universiteit van Nebraska, wordt psychologisch kapitaal gevormd door hoop, optimisme, zelfverzekerdheid en veerkracht.

Als organisaties werken aan het psychologisch kapitaal, daalt het ziekteverzuim, is er minder cynisme, minder verloop en onstaat hogere tevredenheid over en betrokkenheid met het werk!Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsrelaties, Langer doorwerken, Nieuws, Talentontwikkeling, Uncategorized, Vitaliteit
Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid