Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Oudere werkzoeker zet voet tussen de deur
Langer doorwerken

Oudere werkzoeker zet voet tussen de deur

Werkzoekende 50-plussers solliciteren zich suf, maar ze krijgen geen voet tussen de deur bij werkgevers. Daarom voerden ze op 22 november actie voor de deur van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Om kwart voor drie nam de voorman van MKB Nederland, Michaël van Straalen, een petitie in ontvangst.

De voorzitter van MKB-Nederland liet zich bepaald niet onbetuigd toen hij de petitie van de 50-plussers met hun voet tussen zijn voordeur in ontvangst nam. “We wijzen onze leden er voortdurend op dat de juiste vrouw of man voor de baan heel goed een vijftigplusser kan zijn. Iedere werkgever zou bij elke sollicitatie tenminste één vijftigplusser moeten uitnodigen op gesprek”, liet de werkgeversvoorman optekenen.

‘Gaat nog niet hard genoeg’

Ondanks hun jarenlange werkervaring en kwaliteiten worden de oudere werkzoekenden stelselmatig genegeerd en gediscrimineerd, stelt de FNV in haar persbericht over de actie. De werkgeversorganisaties zien het, maar volgens de FNV nemen ze geen maatregelen om deze oneerlijke behandeling tegen te gaan. “De FNV vindt dat oudere werkzoekenden onterecht aan de kant worden gehouden. De werkgevers moeten zich meer inspannen voor een eerlijke verdeling van werk en banen. Ook de 50-plussers verdienen echte banen”, aldus vicevoorzitter Ruud Kuin van de FNV. Van Straalen vindt het terecht dat de FNV aandacht vraagt voor de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt. “En die aandacht hebben wij ook. De werkloosheid onder vijftigplussers loopt gelukkig terug, maar het gaat mij nog niet hard genoeg.”

Open voor 50-plus

MKB Nederland is een van de organisatoren van de campagne ‘Open voor 50-plus. Doel van deze campagne is het vergroten van het bewustzijn bij werkgevers van de meerwaarde van oudere werknemers. “Het is kortzichtig te denken dat de beste kandidaat altijd een jonger iemand is”, zegt Van Straalen. “Daarom proberen we werkgevers bewust te maken en vragen we hen om oudere werkzoekenden te introduceren in hun netwerk.” De actievoerende werkzoekenden kwamen van de netwerkcafés van Den Haag en Amsterdam en FNV Uitkeringsgerechtigden. Omroep MAX ondersteunt de actie.

(Persbericht FNV, VNO-NCW)Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid