Stelling
"Wie het vaak te druk heeft, kan niet prioriteren"
8
12
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond “Ouderen zijn heel waardevol in de online wereld”
Achtergrond

“Ouderen zijn heel waardevol in de online wereld”

Lena Olivier (41) is Businessleader Talent Solutions bij een jong, dynamisch, online recruitment-bedrijf. Zij ziet veel voordelen bij oudere werknemers en ze heeft al diverse 50-plussers aangenomen.

Hoe komt juist een IT-bedrijf erbij om een vijftigplusser aan te nemen? De gemiddelde leeftijd in die jonge en dynamische bedrijfstak ligt toch minstens 20 jaar lager?
“Onze industrie is inderdaad relatief nieuw. We richten ons op social recruitment en talent rebranding. Dat bestond een aantal jaren geleden helemaal nog niet. Toen ik vier jaar geleden met twee anderen voor LinkedIn het kantoor in de Benelux mocht opzetten, zocht ik iemand om de belangrijkste accounts te beheren. We zochten naar iemand met voldoende kennis van de arbeidsmarkt en de snelle ontwikkelingen die zich daarin voordoen, iemand die zelfstandig kan werken en die ook nog iets wist van sales.”

Jullie zochten het spreekwoordelijke schaap met vijf poten?
“Met zo’n eisenlijstje ontkom je niet aan iemand met uitgebreide en diverse ervaring. Het werd al snel duidelijk dat de functie zò complex was, dat een jong iemand onmogelijk alle benodigde ervaring al kon hebben. De persoon die het uiteindelijk is geworden, is een vijftiger die inmiddels twee en een half jaar bij ons werkt. Hij is een enorm toegevoegde waarde aan ons betrekkelijk jonge team. De jonge werknemers hebben regelmatig vragen, op het vlak van sales, over veranderingen in de arbeidsmarkt. Dan ga je graag naar iemand die jou daarin kan begeleiden. Een ouder, ervarener iemand. De onlinewereld is een relatief jonge wereld. Oudere mensen kunnen daar heel waardevol in zijn.”

Toch hoor je vaak dat vooral oudere mensen zich niet goed en niet snel genoeg kunnen aanpassen op nieuwe technieken, andere media en nieuwe manieren van werken.
“Ik wil jonge mensen niet discrimineren, maar als je iemand van boven de vijftig aanneemt, weet je dat die bewust kiest voor een werkend leven. Er komt meer rust in je carrière als je wat ouder bent, geen jonge kinderen meer hebt. Wij reizen veel. Als je een stabiele thuissituatie hebt, kun je gemakkelijker op reis. Ook met de snelheid waarmee wij tegenwoordig leven is iemand met een stabiele achtergrond belangrijk, iemand die rust kan brengen in een organisatie. Een ouder iemand brengt die rust met zich mee.”

LinkedIn gelooft dus niets van de vooroordelen tegen oudere werknemers?
“Wat is dat eigenlijk: oud. Ik kijk alleen naar de kwaliteiten van mensen. Subsidies op ouderen zijn totaal irrelevant voor mij bij het aannemen van personeel. Het gaat mij alleen om ‘can he/she do the job?’ Man, vrouw, jong, oud, zelfs opleiding vind ik niet belangrijk. Het gaat erom of iemand wil genieten van het werkende leven. Kijk naar de groten der aarde: Steve Jobs, Richard Branson, het zijn drop-outs. De meest interessante vacatures op het ogenblik gaan niet over harde eisen aan sollicitanten, maar meer over cultuur en persoonlijkheid. De werkende wereld is heel erg veranderlijk. Momenteel hebben we een werkgeversmarkt, maar ook dat blijft niet altijd zo. Als iemand weggaat en een vacature ontstaat, moet je je afvragen wat er aan de functie is veranderd, en hoe die functie in de toekomst zal veranderen. Je neemt iemand aan voor een baan in de toekomst. En ook daarvoor zijn ouderen juist heel geschikt: iemand van in de vijftig gaat niet na een jaar weer weg naar de volgende baan. Die brengt stabiliteit met zich mee.”Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Achtergrond, Anders werken, Arbeidsmarkt, Talentontwikkeling
Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid