Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken People, planet, profit optimaal en oprecht integreren
Anders werken

People, planet, profit optimaal en oprecht integreren

Het Wijchense installatiebedrijf Modderkolk heeft de MVO-award 2014 gewonnen. De jury noemt Modderkolk een voorbeeld van hoe je als bedrijf zelfs in economisch mindere tijden kan groeien door people, planet, profit optimaal en oprecht te integreren. Het bedrijf opende samen met een ROC onder andere een eigen bedrijfsschool.

In het juryrapport wordt Modderkolk omschreven als een witte raaf in de installatiebranche, waar veel branchegenoten het zwaar hebben. Voor Modderkolk is duurzaam ondernemen geen aparte activiteit. Het is al jaren onderdeel van haar bedrijfsstrategie om een blijvend florerend bedrijf op te bouwen. Volgens de directie kan dit alleen als medewerkers en klanten in hun werk optimaal gebruik maken van tijd, geld en energiebronnen.

Profit: klant denkt mee
Onder het motto ‘De kunst van techniek’ betrekt Modderkolk zowel haar klanten als haar medewerkers bij het realiseren van optimale efficiency van de bedrijfsprocessen. Zo heeft het bedrijf teams opgebouwd rondom haar klanten, en worden die betrokken bij de planning waardoor 95% van de projecten binnen budget en op tijd opgeleverd kan worden. Waar nodig krijgen klanten extra ondersteuning om hun bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen.

People: opleiden van buiten en binnen
Om mee te werken aan een oplossing voor het tekort aan technisch personeel opende Modderkolk in samenwerking met het ROC haar eigen bedrijfsschool. Hier kunnen mensen van buitenaf instromen, maar ook interne medewerkers worden er opgeleid. Alleen al in het eerste kwartaal van 2014 creëerde Modderkolk 12 nieuwe werkplekken.

Planet: kleine stappen met grote impact
‘De kunst van techniek’ betekent ook efficiënt omgaan met energiebronnen, wat een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Naast het verminderen van de papierstroom en het plaatsen van LED-verlichting deden chauffeurs een cursus zuinig rijden om de uitstoot van CO2 te verminderen.

Stichting Maatschappelijke Meerwaarde
De MVO Award 2014 is een initiatief van de Stichting Maatschappelijke Meerwaarde. De Maatschappelijke MeerWaarde koppelt kennis, vaardigheden en middelen van bedrijven aan vragen van maatschappelijke organisaties in Nijmegen, Wijchen, Beuningen en omgeving. De jaarlijkse MVO Award is een inititatief om bedrijven in de regio te stimuleren, inspireren en informeren als het om duurzaam ondernemen gaat.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Competentiemanagement, Implementatie, Langer werken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Tools, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid