Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
25
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Blog Persoonlijke ontwikkeling? Versterk de talenten
Blog

Persoonlijke ontwikkeling? Versterk de talenten

Gelukkige medewerker

Zet u medewerkers in op hun talent? Of laat u ze liever werken aan hun zwakke punten? Van-huis-uit zijn we gewend om dat laatste te doen. Al vanaf de lagere school concentreert de leraar op je zwakke kanten. Die moeten beter, dan kom je verder vooruit. Maar in het bedrijfsleven werkt dat anders, ontdekken steeds meer onderzoekers en HR-adviseurs.

Bij elke beoordelingsronde komt het weer terug. Kunt u medewerkers beter hun zwakke punten laten verbeteren? Of laat u hen juist werken aan hun sterkte punten? Bijna geen twijfel over mogelijk, stelt Amerikaans adviesbureau Gallup op de website van Harvard Business Review. Er zit veel meer verborgen potentieel in het versterken van talenten dan in verbeteren van de zwakke punten. Niet alleen voor de motivatie en het welzijn van de medewerker is de focus op talent positief, maar ook voor de organisatie zelf. Dat levert uw organisatie harde euro’s op, laat het onderzoek van Gallup zien.

Het halfvolle glas

Op HR-Base koppelt Jacco van den Berg de sterke punten-benadering aan Het Nieuwe Beoordelen, dat ook focust op ontwikkelen van iemands talenten. Sterke punten zijn volgens hem natuurlijke patronen in denken en doen. Wie ze toepast krijgt er extra energie van, en ze leiden tot goede prestaties. Wie zijn sterke kanten ontwikkelt, optimaliseert zijn talenten. De insteek is om bij medewerkers talenten te ontdekken, te waarderen en om deze met bijvoorbeeld training, coaching en of begeleiding op de werkplek verder te ontwikkelen tot echte sterktes. Bij deze benadering voelen medewerkers zich meer gezien, en omdat hun taken op hun talenten worden afgestemd hebben de medewerkers meer het gevoel dat ze optimaal functioneren.

De sterke punten benadering en HNB

Focus op talenten  is ook een van de aanvliegroutes van Het Nieuwe Beoordelen (HNB). Als medewerkers ruimte krijgen om de invulling van hun functie meer af te stemmen op hun unieke kwaliteiten, dan krijgen zij meer zelfvertrouwen, zijn zij meer betrokken, presteren zij beter en zullen ze minder vaak verzuimen. Waar het uiteindelijk om gaat is dat medewerkers met plezier presteren en zich ontwikkelen én dat de schoorsteen van de organisatie blijft roken, nu en in de toekomst. Dan is voortbouwen op sterke punten een beter startpunt dan het repareren van zwakke punten. Daarom breek ik al jaren een lans om medewerkers in hun kracht te zetten. Zowel organisaties als medewerkers worden er beter van. Het is echt de hoogte tijd om te focussen op de sterke punten!

Lees de hele blog van Jacco, inclusief een video van de octogrammeting om kerntalenten te ontdekken, op HR-Base.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Blog, Langer werken, Nieuws, Talentontwikkeling

0 reacties op Persoonlijke ontwikkeling? Versterk de talenten

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid