Stelling
"Elk werk heeft zin. Anders was het er niet."
8
20
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Pleidooi voor herontwerp naar duurzamer werk
Anders werken

Pleidooi voor herontwerp naar duurzamer werk

Begin oktober is Annet de Lange geïnstalleerd als lector Human Resource Management (HRM) aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Tijdens haar intreerede pleitte de kersverse lector ervoor om het werk zoals we dat nu kennen te herontwerpen.

De Lange pleit voor duurzamer werkvarianten, waarmee een werknemer gezond, capabel en gemotiveerd langer kan doorwerken. “Herstellen, verbeteren, stabiliseren. Diversiteit in HRM-beleid is nodig.”

Belangrijke rol voor HR
De Lange voorziet een belangrijke rol voor HR bij het vormgeven van deze duurzamere functies van de toekomst. Relevante vragen voor werkgevers zijn volgens haar momenteel welk type HRM-beleid een werkgever moet vormgeven en hoe kan dat het beste worden geïmplementeerd, zodat het leidt tot zo veel mogelijk bedrijfseconomisch succes.

Het Lectoraat Human Resource Management (HRM), waar De Lange aan is verbonden, doet onderzoek naar dit soort vraagstukken en de gevolgen voor het vak Human Resource Management. Neem contact op met het lectoraat voor meer informatie over het onderzoek van Annet de Lange.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsmarkt, Competentiemanagement, Het Nieuwe Werken, Langer werken, Nieuws
Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid in coronatijd

Onderzoek_Over_Duurzame_Inzetbaarheid_vakmedianetHoe gaat het nu met onze inzetbaarheid in coronatijd? Houden we het vol of niet? Wat gaat beter, wat juist slechter, bijvoorbeeld qua thuiswerken, leidinggeven op afstand en investeringen in ontwikkeling van mensen? Aukje Nauta en Cristel van de Ven (Factor 5) onderzoeken ook dit jaar hoe de inzetbaarheid van de werkende mens het houdt in deze crisistijd. Omdat dit het tweede onderzoek is in coronatijd, zijn de uitkomsten nog interessanter en relevanter.
Alle reden dus om mee te doen! Klik hier en start de vragenlijst. Het kost 10 minuten.

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid