Stelling
"Door het thuiswerken neem ik geestelijk te weinig afstand van mijn werk."
24
35
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis cases Praten over successen en mooie missers
cases

Praten over successen en mooie missers

De Kennemer Duincampings zijn uitgeroepen tot winnaar van de ‘Kroon op het Werk 2019’ prijs. De bijzonder open bedrijfscultuur en sterke individuele aandacht gaven de doorslag, vond de jury.

Dat de Kennemer Duincampings niet zomaar een camping is blijkt uit de bedrijfscultuur. Zo zijn de functionerings- en beoordelingsgesprekken afgeschaft. In plaats daarvan houden het management en de medewerkers elke maand excellence gesprekken. Basis daarvoor zijn uitdagende doelen, die worden nabesproken als successen en mooie missers.

Jezelf steeds verder ‘stretchen’

Human Being Manager bij de Kennemer Duincampings is Mariska Pronk. Volgens haar is het doel van de gesprekken niet om het doel te halen, maar om collega’s zo veel mogelijk te inspireren hun creativiteit en durf aan te boren, “waardoor zij zichzelf steeds verder kunnen stretchen.” Pronk geeft aan dat haar organisatie ook veel individuele aandacht heeft voor de medewerkers, “en wordt zo een cultuur van groei gecreëerd.”

Open bedrijfscultuur

Het juryrapport noemt de zeer open bedrijfscultuur en sterke individuele aandacht uniek aan de Kennemer Duincampings. De medewerkers zijn enorm bevlogen en betrokken en stralen dat ook uit, aldus de jury. “Het resulteert in een snel groeiend bedrijf waar keihard wordt gewerkt en een zeer laag verzuim. Een bedrijf dat zich houdt aan de arbeidstijden en waar iedereen deelt in de winst. Een uitstekend voorbeeld voor de horecasector.”

Uitstekende runner-ups

De drie andere genomineerden, de IC afdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, VDR Bouwgroep Deventer en Florius Hypotheken bleken volgens de jury uitstekende runner ups. “Alle drie lichtende voorbeelden voor hun sector en alle reden voor ander bedrijven om hen uit te nodigen om hun ervaringen te delen.”

Kroon op het werk

De Kroon op het Werk-Prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden bij het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Integrale aandacht voor het thema is bij duurzame inzetbaarheid van belang. Maar ook innovatieve en inspirerende aanpakken en gedrevenheid belangrijke onderscheidende criteria.

NPDI

De Kroon op het Werk is een initiatief van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI). Dit netwerk, opgericht in november 2014, is gericht op het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid. Het NPDI is er om bij alle organisaties en medewerkers inzet en inzetbaarheid in het werk optimaal af te stemmen. Eenmaal per jaar reikt het NPDI de Kroon op het Werk prijs uit, aan een organisatie die zich positief onderscheidt in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : cases, Gezonder werken, Nieuws
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid