Stelling
"Ouderen moeten beter leren luisteren naar wat jongeren echt willen."
8
6
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken ‘Recht op scholing moet in arbeidscontract’
Anders werken

‘Recht op scholing moet in arbeidscontract’

Alle werknemers moeten een wettelijk recht op scholing krijgen. Over de uitwerking moeten in arbeidscontracten afspraken worden gemaakt, net als dat gebeurt over salaris en vrije dagen. D66’er Steven van Weyenberg zal dat  naar voren brengen bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Sociale Zaken. Ook het CDA steunt het plan.

“We moeten af van de gedachte dat scholing een luxe is”, zegt Van Weyenberg. “Het opdoen van kennis houdt niet op bij de schoolbanken. Het wordt tijd om serieus werk te maken van een leven lang leren.” Het Kamerlid onderstreept dat extra opleiding of training ook in het belang is van de werkgevers. “Nederland moet concurreren op kennis. Als het alleen zou gaan om loonkosten, leggen we het af tegen Aziatische landen.”

Verankeren in wet
Van Weyenberg wil het echter niet laten bij een oproep aan de sociale partners om afspraken over scholing aan de cao-tafel te regelen. “Ik wil dat het in de wet wordt verankerd.” Hij zal daarvoor nog met initiatieven komen.

Ook Heerma wijst erop dat Nederland het in zijn concurrentie met het buitenland vooral moet hebben van kennis. Hij wil dat de sociale partners worden verplicht hun fondsen voor opleiding en ontwikkeling in te zetten voor scholingsbudgetten. “Als dat kan via een wettelijke regeling, vind ik het prima.”

In het verleden drongen D66 en CDA ook al aan op het recht op scholing voor werknemers. “Daar is nog niet veel van terechtgekomen”, zegt Heerma.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsmarkt, Competentiemanagement, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Talentontwikkeling, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid