Stelling
"Het antwoord op het thuiswerk-dilemma is mensen flexibeler laten werken."
8
2
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Robofobe jongeren vrezen inzetbaarheid
Anders werken

Robofobe jongeren vrezen inzetbaarheid

De robot als mens

Steeds meer mensenwerk wordt gedaan door robots of computers. En dat vinden niet alle werkzoekende jongeren een prettige gedachte. Zo blijkt uit onderzoek van YoungCapital onder 900 jongeren tussen 17 en 30 jaar.

De recruiter gespecialiseerd in jong talent onderzocht hoe ‘robofoob’ deze jongeren zijn. Uit het onderzoek blijkt dat 30 procent bang is om in de toekomst vervangen te worden door een robot of computer. Lageropgeleide jonge vrouwen zijn het bangst voor vervanging door een robot of computer. Bijna de helft van de vrouwelijke mbo’ers (49 procent) is hier bang voor. Bij de mannelijke mbo’ers is dit veel minder: slechts 28 procent. Bij wo’ers is de situatie juist tegenovergesteld, daar zijn de vrouwen zekerder van zichzelf dan de mannen. Slechts 18 procent van de universitair geschoolde vrouwen is angstig, tegenover 24 procent van de mannen.

Persoonlijkheid steeds belangrijker

De opkomst van robotisering maakt sociale vaardigheden in de toekomst extra belangrijk, zo blijkt uit recent Amerikaans onderzoek naar de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. “Beroepen waar je sterke sociale vaardigheden voor nodig hebt, zijn beter bestand tegen robotisering en automatisering”, weet dr. Marcia Goddard, inhouse neurowetenschapper bij YoungCapital. “Je persoonlijkheid wordt in de toekomst dus steeds belangrijker.”

Soft skills

Goddard, voorheen assistent-professor aan de Universiteit Leiden, wil jongeren meer bewustmaken van het belang van hun soft skills. Daarom ontwikkelt zij neuropsychologische assessments voor YoungCapital die jongeren meer inzicht geven in hun persoonlijkheid en talenten. “Jongeren die nu de arbeidsmarkt opkomen, moeten zich bewust zijn van een kentering in de manier van werken. Vaktechnische vaardigheden kun je prima op de werkvloer leren, maar bedrijven hechten steeds meer waarde aan soft skills. Jongeren weten echter vaak nog niet waar hun talenten liggen, omdat ze minder ervaring hebben.”

Talent Scan

In samenwerking met Scorius ontwikkelde YoungCapital de Talent Scan, een e-assessment dat jongeren inzicht geeft in hun competenties en sociale vaardigheden. Deze ‘skills’ zijn lastig te automatiseren. De Talent Scan laat zien welke competenties iemand heeft op basis van zijn of haar persoonlijkheid. De Talent Scan is beschikbaar via de YoungCapital App.

(Persbericht YoungCapital)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid