Stelling
"Na een lange dag werken weet ik bijna niet meer wat ik heb gedaan."
15
26
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken ‘s Avonds werken op je smartphone is niet duurzaam
Anders werken

‘s Avonds werken op je smartphone is niet duurzaam

Wie na negen uur ‘s avonds zijn smartphone gebruikt om werkgerelateerde berichten te checken, is de volgende dag minder productief dan collega’s die het werk wel los kunnen laten. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek aan onder andere de Michigan State University (MSU).

“Smartphones zijn bijna perfect ontworpen om de slaap te verstoren. Ze houden ons betrokken, waardoor we het werk niet los kunnen laten om te ontspannen en in slaap te vallen", zegt Russell Johnson, docent management aan MSU. Johnson bestudeerde samen met zijn collega’s een brede groep werknemers in de Verenigde Staten.

Kanttekeningen
Hoewel de smartphone door veel mensen wordt beschouwd als het belangrijkste middel om de productiviteit van kenniswerkers te verhogen, plaatst Johnson daar dus kanttekeningen bij. Uit eerder onderzoek blijkt dat slechts 40 procent van de werknemers ‘s nachts voldoende slaap krijgt om de volgende dag uitgerust te zijn en optimaal te kunnen functioneren.

Blauwe licht
Volgens Johnson is het verstorende effect van de smartphone groter dan die van andere elektronische apparatuur. Mensen die ‘s avonds laat televisie kijken of werken op hun laptop of tablet ervaren minder verstoring van hun slaapritme dan mensen die tot laat met hun smartphone in de weer zijn. Het blauwe licht van de display van een smartphone hindert de productie van melatonine, de stof die het slaap-waakritme beïnvloedt.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsomstandigheden, Balans werk-privé, Gezonder werken, Het Nieuwe Werken, Nieuws, Uncategorized
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid