Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Safety culture én health culture
Dossiers

Safety culture én health culture

Verrekijker

Shell is een wereldwijde groep van honderden zeer diverse ondernemingen en heeft een enorm maar ook vergrijzend personeelsbestand. Shell speelt daar met het gezondheidsbeleid heel gericht op in. Manager Shell Health, Liesbeth Verheugd: “Onze turnover rate is bijzonder laag omdat we een goede werkgever zijn. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en het is een uitdagende werkomgeving.

Hoe zet een organisatie met zoveel medewerkers in op het gezondheidsbeleid? “We hebben vanuit Shell Health, onze interne arbodienst, het programma Be Well opgezet. Dit richt zich op het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van beïnvloedbare gezondheidsrisico’s door het stimuleren van een gezonde leefstijl.”
Maar wordt dat niet als bemoeizucht ervaren? Niet volgens Verheugd: “We moeten de gezonde keus de gemakkelijke keus maken, maar we moeten de medewerkers wel keuzevrijheid blijven bieden. Het moet vrijwillig blijven en de aandacht voor het onderwerp moet een positieve insteek hebben. Er komen geen harde doelstellingen in de persoonlijke jaarplannen van medewerkers over roken of voeding. Tenzij het voor de invulling van het werk echt essentieel is.”

Maar met één Be Well-manifestatie houd je de aandacht inderdaad niet over een langere periode vast. “Daarom hebben we nu ook besloten ieder jaar drie thema’s aan te bieden, die door de lokale teams worden voorbereid en vervolgens – aangepast aan de locatie – over alle locaties worden uitgerold. Zo is er meer continue aandacht voor het onderwerp gezondheid en hiermee hopen we te bewerkstelligen dat de medewerkers aandacht hiervoor als iets vanzelfsprekends gaan ervaren.”

Lees hier alles over het gezondheidsbeleid van Shell.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis Achmea

Lees hier andere artikelen over Gezond OndernemenPrint Friendly, PDF & Email
Categorie : Dossiers, Gezond ondernemen, Nieuws
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid